Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 10 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers vallen over ‘millennial’-gehalte bij ‘travelers resort’ Ik vertrek: ‘Vibes en connecten’

Ik Vertrek stond gisteravond in het teken van de Utrechtse Estée (28) en Taïf (34). Zij emigreren naar de Dominicaanse Republiek om daar een ‘travellers resort’ op te zetten. Maar kijkers verbazen zich voornamelijk over de aanpak en werkwijze van het stel. Online klinkt er veel kritiek op het randstad-koppel, dat er uiteindelijk wel in slaagt om de droom te realiseren.

Het stel bestempelt zichzelf als „vrije geesten”. Termen als „vibes, connecten, chillen en yoga” komen volgens de Ik Vertrek-kijkers veelvoudig voorbij. En dat wekt bij sommige kijkers irritatie op.

Kritiek van kijkers op Ik Vertrek

Volgens kijkers is het ‘millennial’-gehalte erg hoog en ook begrijpen sommigen niet hoe het stel alles bekostigt. Ook kan niet iedereen de spirituele denkwijze van Estée waarderen. Het doet een beetje denken aan de kritiek die Maud uit Boer Zoekt Vrouw de afgelopen tijd kreeg.

De begroting van de Utrechters stond namelijk op 50.000 euro. Waar toch al snel over wordt geconcludeerd, dat dat te weinig is. Estée probeert vooral positief te blijven en het goede in de mens te blijven zien. Haar moeder, die meereisde naar de Dominicaanse Republiek om bij de opstart te zijn, vreest wel voor haar zakelijke inzicht.

Ik Vertrek staat er toch wel een beetje om bekend dat de boel in de soep loopt. Wellicht kun je je nog herinneren dat Martien en Erica Meiland ooit meededen aan het programma? Bij Estée en Taïf gaat hun verbouwing, ondanks het vele commentaar online, toch voorspoedig. Op een paar kleine tegenslagen na, lukt het hen toch om hun hostel te realiseren.

Ze moesten wel geld bijlenen van familie en de kritiek klinkt dan ook vooral op het feit dat het stel niet zelf alles bekostigt. Maar Taïef spreekt uit dat geld gewoon moet „vloeien en stromen”.

Het travelers resort voor millennials

Overigens blijkt het cultuurverschil zichtbaar als Estée de nieuwe kok probeert uit te leggen wat er op het menu moet komen. Ze praat over smoothiebowls, vegetarische omeletten en havermout-pannenkoekjes. Maar de kok kijkt haar meermaals vragend aan.

Een hoop kritiek online (of wellicht jaloezie?), want het stel krijgt het toch voor elkaar en behoorlijk indrukwekkend hostel neer te zetten. En er zijn ook kijkers die dat complimenteren.

Wil je de hele uitzending van Ik Vertrek terugkijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier

André van Duin en Janny maken grootste lol in Heel Holland Bakt: ‘Betrapt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers vallen over ‘millennial’-gehalte bij ‘travelers resort’ Ik vertrek: ‘Vibes en connecten’
Sluiten