Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 3 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Familie Meiland zegt ‘adieu Frankrijk’ en ‘hallo Nederland’

De populaire televisiefamilie van Martien Meiland – natuurlijk bekend van de serie Chateau Meiland -, gaat een nieuw avontuur tegemoet.

De bestemming van dit nieuwe internationale avontuur is weinig exotisch. Ze keren namelijk terug naar Nederland. Ditmaal is het dus niet Ik Vertrek, maar Ik kom Terug, dat de klok slaat.

Laugh Laughing GIF by SBS6 - Find & Share on GIPHY

Geen haast

Eerder was al bekend dat het kasteel te koop stond, en maandag meldde RTL Boulevard dat het gezin terugkeert naar hun thuisland.

Het kasteel dat door de Meilandjes werd opgeknapt werd eind januari al in de verkoop gezet, maar echt haast met vertrekken hebben ze niet. „We gaan verhuizen, maar niet hier in Frankrijk. We gaan terug naar Nederland," vertelt moeder des Meilands Erica.

Betekent dit dat alle vakanties gecanceld zijn? Zeker niet. De familie zal het vakantieseizoen van dit jaar nog afmaken op het landgoed en wil nog een aantal verbouwingen volbrengen voor ze het sprookjesachtige Franse heuvellandschap inwisselen voor de ietwat plattere Nederlandse variant.

Een vakantie naar Chateau Marillaux is na dit jaar overigens nog steeds mogelijk, maar dan vermoedelijk niet met bn’ers als uitbater. Toch hoeven de fans van de televisiereeks nog geen afscheid te nemen. Het derde seizoen van Chateau Meiland begint aankomende maand, maar gezien de omstandigheden is dit wel het zwanenzang.

Weekend Werken GIF by houseofsports - Find & Share on GIPHY

Televisiehit

De familie Meiland was voor het eerst op televisie te zien als deelnemer van de NPO-serie Ik Vertrek in 2007. Twaalf jaar later kregen ze op SBS6 hun eigen serie. Deze serie bleek een heus kijkcijferkanon voor de voormalige campingzender die het op kijkcijfergebied soms knap lastig heeft. Toch wisten de kijkers de zes op hun afstandbediening wel degelijk te vinden voor deze serie. In oktober werd de hitserie zelfs bekroond met een Gouden Televizier-ring.

Dat niet iedereen het trucje van de ondernemende Martien en Erica kan evenaren, bewezen de Scheetjes die een soortgelijke kans kregen met de beslommeringen op hun midgetgolfbaan op Bonaire in hetzelfde tijdslot. Ondanks een tweeluik van zeer succesvolle afleveringen bij Ik Vertrek, bleek een eigen realityserie toch iets te hoog gegrepen.

Wegens tegenvallende kijkcijfers werd deze serie eind januari door het Talpa van John de Mol van de buis gehaald. Op dit tijdsslot worden nu herhalingen van Waar is de Mol met Johnny de Mol uitgezonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Familie Meiland zegt ‘adieu Frankrijk’ en ‘hallo Nederland’
Sluiten