Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 10 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

André van Duin en Janny maken grootste lol in Heel Holland Bakt: ‘Betrapt’

Dat de onderlinge chemie tussen André van Duin en Janny van der Heijden in het televisieprogramma Heel Holland Bakt om van te smullen is, weten trouwe kijkers inmiddels. En dat kwam tijdens de aflevering van gisteravond opnieuw tot uiting. Terwijl bij de bakkers het zweet van het voorhoofd liep, was het lachen, gieren, brullen om de presentator en het snoepende jurylid van het populaire bakprogramma.

Vorige week draaide het thema om de verjaardag van André van Duin. Gisteravond, tijdens de vierde aflevering alweer, kregen de zeven kandidaten van Heel Holland Bakt opdrachten die alles met chocolade te maken hadden. Ze moesten candybars maken, chocoladebiscuits en een zogenoemde penseelstrekentaart.

Vooral bij het maken van de chocoladebiscuits, de technische opdracht, waren juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden lichtelijk teleurgesteld in de resultaten. Toch weerhield dat Janny er niet van om hier en daar alvast wat voor te proeven. „Het is ook ongelooflijk met jou, hè!”

Janny snoept van de bakcreaties van de kandidaten

Tijdens de bakrondes, kwam Janny onder andere even buurten bij kandidaat Inge. Hap, zonder te vragen snoepte Janny daar een stukje taart weg. „Ga jij maar even proeven”, zei Inge, terwijl het jurylid met volle mond alweer naar de volgende kandidaat liep. „Wat kwam Janny nou doen?”, vraagt André van Duin even later aan haar. Inge, met een knipoog: „Janny kwam snoepen. Altijd dezelfde, hè.”

Dan, terwijl Janny bij kandidaat Zeinab staat, komt André van Duin verhaal halen. „Ik zie het weer, hè. Het is ongelooflijk!”, zegt hij, terwijl ze beiden in een deuk liggen. Janny probeert zich nog te verdedigen. „Ja, maar zo weet ik hoe alle losse onderdelen smaken.” Maar André gelooft er het zijne van.

André van Duin: ‘En daar gaat ze weer…’

En even later in de aflevering is het wéér raak. „En daar gaat ze weer”, zegt André van Duin in de voice-over, wanneer Janny komt buurten bij misschien wel de liefste Heel Holland Bakt-kandidaat ooit: Yannis. „Janny, hou nou toch eens op. Het is toch echt niet normaal dit.”

Janny voelt zich duidelijk geconfronteerd met haar snoepgedrag en ligt opnieuw in een deuk. „Maar het is een nootje!”, roept ze nog, zichzelf verdedigend. Maar bij André van Duin is het kwaad al geschied. „Je kunt hier niet lopen, of je ziet die vrouw eten.”

Kijkers Heel Holland Bakt smullen van snoepgedrag Janny

Kijkers genieten overduidelijk van het snoepgedrag van Janny en de chemie tussen de culinair journalist en presentator André van Duin. „Ik lig me heel de tijd te bescheuren om André. En als Janny dan bijna in haar broek piest van het lachen, ga ik helemaal stuk.”

Kijkers snappen het gedrag van Janny wel, want bij hen liep het water ook in de mond. „Deze aflevering gaat over chocolade, dus volgende week ben ik tien kilo aangekomen.”

Kijk de hele aflevering van Heel Holland Bakt hier terug.

Heel Holland Bakt-kijkers verbaasd over ‘betweter’: ‘Eerste ooit die Robèrt tegenspreekt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
André van Duin en Janny maken grootste lol in Heel Holland Bakt: ‘Betrapt’
Sluiten