Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 8 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Kijkers smullen van ‘plas-incident’ en moddergooien burenruzie Mr. Frank Visser

Mr. Frank Visser komt de meest bijzondere burenruzies tegen. Ook gisteravond bleek dat een klein geschil de gemoederen hoog kan laten oplopen. Een onafgemaakte dakkapel, geluidsoverlast, een rokende kachel en een plas-incident. De burenruzie van gisteravond in Mr. Frank Visser doet uitspraak was er wederom eentje die heel wat losmaakte, tot genot van kijkers.

Anja en Martin uit het Groningse dorp Wehe-den Hoorn zijn namelijk boos op buurman René. Hij zou hun dakkapel opknappen, maar liet het stel uiteindelijk met troep zitten. Waarom? Volgens René doken Anja en Martin de kroeg in, terwijl hij voor hen stond te klussen en behandelden zij hem als voetveeg. Gelukkig is daar Mr. Frank Visser om de boel stevig onder de loep te nemen. Overigens blijken kijkers vaker geïntrigeerd door het programma. De karakters die voorbij komen zijn online vaak veelbesproken.

Burenruzie in Mr. Frank Visser doet uitspraak verbaast kijkers

Daarna volgt er een typisch moddergooi-tafereel. Anja en Martin leven dankzij René in een huis vol schimmel en lekkage en worden getreiterd door zijn muziekinstallatie. René betrapte buurman Martin op het feit dat hij tegen de klusbus van René aan plaste en wordt gek van de rook uit de kachel van het stel, die volgens hem vol zit met giftige stoffen. Martin en Anja stoken de boel graag op tot 30 graden, wat zij zelf als aangename temperatuur bestempelen.

Kijkers smullen van de perikelen in het Groningse dorp en kijken op van de bijzondere aanpak van de buren. Sommigen hebben ook vraagtekens bij Martin en Anja, die beiden met gezondheidsproblemen kampen en daardoor, naar eigen zeggen, niet zelf de klus kunnen klaren. Martin heeft hartproblemen en is verlamd, Anja heeft schildklierkanker met uitzaaiingen in haar keel. Wat kijkers echter verbaast, is dat het stel regelmatig voor de camera een sigaret opsteekt.

De onafgemaakte dakkapel en het plas-incident

De zoon van Martin en Anja, Pascal, zou René destijds helpen bij de verbouwing. Nadat René zijn handen er vanaf trok, heeft Pascal drie jaar niks meer gedaan. Dat verbaast Mr. Frank Visser. „Ik ga dat niet allemaal alleen doen”, reageert Pascal in de zaal.

Maar ook de discussie over het plas-incident houdt kijkers bezig. René beschuldigt Martin namelijk van plassen tegen zijn klusbus aan. Eerst ontkent Martin dat, later zegt hij dat dat één keer gebeurde. „U zei dat u dat niet gedaan had”, reageert Mr. Frank Visser. Martin heeft naar eigen zeggen een plasprobleem, waarbij hij de boel niet kan ophouden. Daarna volgen foto’s van Mr. Frank Visser, maar Martin blijft ontkennen.

De uitspraak van Mr. Frank Visser

En daar is, gelukkig, de uitspraak van Mr. Frank Visser met verlossende woorden. De winnaar in het conflict blijkt toch timmerman René, die niet verplicht is om de dakkapel verder af te maken. Ook de houtkachel van Anja en Martin mag niet meer op de ouderwetse wijze gestookt worden. René moet alleen van de televisierechter wel zijn radio een stuk zachter zetten.

Martin en Anja hadden deze uitspraak „totaal niet verwacht”. Het ironische is wellicht dat de buren er in het begin van de aflevering er op geen enkele wijze uit leken te komen. Aan het eind van de uitzending blijkt alles ineens makkelijk oplosbaar en geven Anja en Martin René uiteindelijk zelfs een hand. Eind goed, al goed.

Wil je de hele uitzending van Mr Frank Visser doet uitspraak terugkijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier

Johan Derksen en René van der Gijp geloven Johnny de Mol niet: ‘Is natuurlijk gebeurd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.