Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 25 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Kijkers gaan los op deelnemers Mr Frank Visser: ‘Dit moeten typetjes zijn’

Aan Mr Frank Visser doet uitspraak doen wel vaker opmerkelijke mensen mee. Twee buren die elkaar helemaal zat zijn of een ruzie over een schutting willen uitvechten. Ook over de aflevering van gisteren raken kijkers niet uitgepraat. Want deze deelnemers moeten haast wel typetjes zijn, vinden ze.

Gisteren ging de ruzie om welgeteld een paar centimeter weiland. Het conflict gaat tussen de 44-jarige Jacqueline en haar buren, de familie Heerschop. Jacqueline heeft namelijk een klein kerkje, met daaromheen een hek. Althans, dat hek is inmiddels verleden tijd. Haar buren hebben het namelijk, zonder toestemming, weggehaald. Dus schakelde ze Frank Visser in.

Ruzie om hek in Mr Frank Visser

Hoewel Jacqueline dus vindt dat het hek om haar kerkje het plaatje „helemaal afmaakt”, zijn haar buren het daar niet mee eens. Het hek stond namelijk op hun grond en dus is het hun goed recht om het ding weg te halen. Ook zonder overleg. En het hekje? Dat geven ze niet terug, maar Jacqueline kon het wel terugkopen. De originele waarde van het hek is zo’n 6000 euro. Je snapt: voor Jacqueline is de maat vol.

Mr Frank Visser moet eraan te pas komen en hij probeert deze situatie tot de bodem uit te zoeken. Dan blijkt dat het weghalen van het hek niet de eerste ‘misdaad’ was. De vader van familie Heerschop had eerder al geprobeerd het hek te ‘saboteren’, door water in de tuin te laten lopen. Toen is de politie langsgekomen, maar dat weerhield de man er niet van om later bij de kerk te plassen en onaangekondigd op bezoek te komen. Volgens Jacqueline wil de familie Heerschop de kerk zelf hebben en proberen ze haar weg te pesten.

Het is dan ook vooral de familie Heerschop die in Mr Frank Visser doet uitspraak opvalt bij kijkers. „Zeg me alsjeblieft dat dit typetjes zijn”, reageert iemand. Een ander: „Je zou bijna denken dat dit in scène is gezet.” Waar de kijkers het verder ook allemaal over eens zijn: de leden van deze buurfamilie zijn niet de meest sympathieke mensen die je in je leven kunt tegenkomen.

Uitspraak

Dan nog even terug naar het probleem waar het allemaal om gaat: het hek. Zo stelde Jacqueline dus dat de buren hadden gezegd dat ze die alleen mocht terugkopen. In de rechtbank ontkent de familie dat: „Dat hebben we nooit gezegd.” Maar ze hebben pech: hun buurvrouw heeft het gesprek waarin ze dat zeiden, opgenomen. En in de rechtbank laat ze dat horen. Voor Mr Frank Visser is het duidelijk: Jacqueline moet haar hek terugkrijgen en de buren moeten het hek dat er nu staat, verwijderen.

Jacqueline krijgt ook een taak: ze moet de ramen van het kerkje blinderen en het hek op haar eigen erf plaatsen. Het gaat dan om zes centimeter.

Wil je Mr Frank Visser doet uitspraak terugkijken? Dat kan hier.

Hilariteit op Twitter om gebruinde Jack van Gelder: ‘Dacht dat het Humberto Tan was’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers gaan los op deelnemers Mr Frank Visser: ‘Dit moeten typetjes zijn’
Sluiten