Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 30 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Vandaag Inside gaat nog even door op Lamborghini-man Jinek: ‘Dieptepunt van de talkshows’

Hoofdschuddend begon René van der Gijp gisteravond aan Vandaag Inside. Hij moest nog even iets kwijt over de man die zijn Lamborghini zondag aan gort reed in een vangrail. En een dag later mocht aanschuiven in collega-talkshow Jinek bij Humberto Tan die de zieke Eva Jinek verving. Samenvatting: „Echt het dieptepunt van de talkshows.”

Miljonair Rick van Stippent (29) zette zijn luxe Lamborghini zondag bij Nieuwleusen op de A28 in de vangrail. Van Stippents snelheid is onbekend, maar van zijn sportwagen (nieuwwaarde een half miljoen euro) was weinig meer over. De ongelukkige chauffeur kreeg heel wat over zich heen op sociale media. En ook van de kijkers van Jinek een dag later, toen hij aan tafel zijn verhaal had gedaan. „Wat doet die gast daar?” en „is dit satire?” was vooral de strekking van veel onbegrip.

Vandaag Inside over Lamborghi-onderwerp Jinek

René van der Gijp deed dat gisteravond in Vandaag Inside nog eens dunnetjes over. Nu zijn de heren Genee, Derksen en Van der Gijp nooit ‘te beroerd’ om te melden wat zij van andere talkshows vinden. Dus ook gisteren niet. „Het is hartstikke moeilijk op dit moment”, zegt Van der Gijp. „Het is oorlog, oorlog, oorlog, oorlog. En dat moet je nog maar andere onderwerpen zien te vinden. Maar om nou iemand uit te nodigen om hem te laten praten over dat hij zijn auto in de prak reed, dat vond ik echt het dieptepunt van de talkshows van de afgelopen jaren. Ik denk waar gaat dit over, joh? Ze nodigen gewoon iemand uit die z’n auto in de prak gereden heeft. Alsof dat zeg maar genoeg is om er effe een leuk gesprek mee te voeren. En hij heeft ongeveer tweehonderd meter vangrail meegenomen. Kan je nagaan hoe hard ie gereden ‘heb’.”

Gesteld moet ook worden: de internetberichten over de aan flarden gereden lamborghini vonden de afgelopen dagen gretig aftrek bij talloze lezers, waaronder die van een Telegraaf-artikel. Blijkbaar wilde ‘iedereen’ weten hoe dat zat en viel de uitnodiging van de Lamborghini-man door Jinek wel weer te begrijpen. Dat twitterend Nederland vervolgens op z’n achterste benen staat, is een bekend fenomeen.

Johan Derksen in de file na het ongeluk

Maar ook de heren van Vandaag Inside vonden het niks. Johan Derksen had persoonlijk met het ‘Lamborghini-drama’ te maken. Hij moest met zijn muzikanten naar een theater in Waalwijk en moest vanuit zijn woonplaats Grolloo in Drenthe over de toen nog deels afgesloten A28. „Het treurige is dat ik door dat ongeluk in de file heb gestaan. In Waalwijk zat een uitverkochte schouwburg te wachten. De rest van de weg heb ik dus 180 tot 200 moeten rijden over de linkerbaan. Anders was ik niet op tijd gekomen. Maar ik houd een auto gewoon op de weg.” Hij sloot zich van Vandaag Inside-makker René van der Gijp aan: „Zinloos ongeluk, non-nieuws. Als een Volkswagenbus in de railing rijdt is het geen nieuws, bij zo’n patser is het nieuws.”

Pieter Cobelens, voormalig baas Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), zat als gast ook aan de Vandaag Inside-tafel. Die besloot met ‘enigszins cynische blik’: „Hij trilde wel.”

Alwéér kritiek op Chateau Bijstand: ‘225 euro per week is geen bijstand’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vandaag Inside gaat nog even door op Lamborghini-man Jinek: ‘Dieptepunt van de talkshows’
Sluiten