Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 29 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Onbegrip dat man die Lamborghini crashte, bij Jinek zit: ‘Is dit satire?’

Rick van Stippent, de 29-jarige miljonair die zondag zijn gloednieuwe Lamborghini in de prak reed, was gisteravond te gast in Jinek. Tegen Humberto Tan, die de zieke Eva Jinek verving, vertelde hij over het ongeluk en over de media-aandacht die volgde. Maar kijkers snappen niks van de uitnodiging voor de talkshow. „Interviewen ze nu echt iemand die zijn auto van een half miljoen aan gort heeft gereden?”

De 29-jarige miljonair crashte zondag met zijn peperdure wagen tegen de vangrail op de A28, een groot slipspoor achterlatend. Hij was op dat moment onderweg naar een autoshow in Assen. Daar wilde hij zijn wagen van 500.000 euro laten zien, maar dat liep dus even anders. Zijn auto was total loss, maar Van Stippent en de bijrijder kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

In onderstaande video zijn de slipsporen die de miljonair heeft achtergelaten, goed te zien.

Van Stippent is ‘licht getraumatiseerd’ door ongeluk

In een video op zijn Instagram zei Van Stippent later dat hij het er mentaal moeilijk mee heeft. Het ongeluk zorgde ervoor dat hij ‘licht getraumatiseerd is.’ „Ik ben mijn allermooiste auto kwijt, maar een leven rijker. Ik ga proberen zo snel mogelijk alles te verwerken.”

Het ongeluk leidde tot veel reacties, die niet allemaal even positief waren. Veel mensen kunnen niet tegen het ‘slachtoffergedrag’ dat Van Stippent vertoont. Ook hebben ze twijfels over de uitleg van de miljonair over de oorzaak van het ongeluk. Alhoewel veel mensen denken dat hij te hard heeft gereden, ontkent de miljonair dat.

Kijkers Jinek: ‘Talkshow door de ondergrens gezakt’

Er is bovendien veel onbegrip dat de miljonair gisteren te gast was in talkshow Jinek om over het ongeluk te vertellen. „Vroeger moest je echt iets kunnen om bij een talkshowtafel aan te mogen schuiven. Nu hoef je alleen maar een Lamborghini in de prak te rijden… als 29-jarige miljonair”, luidt de kritiek.

Er is wel vaker kritiek op de talkshowgasten in Jinek, maar kijkers vinden dat de talkshow nu door de ondergrens is gezakt. „Krijgt die onverantwoorde bestuurder van die Lamborghini nou een podium bij Jinek? Hij mag in zijn handjes knijpen dat hij geen auto met een gezinnetje heeft geraakt tijdens zijn crash..

Miljonair: ‘Ik word als crimineel beschuldigd’

Bij Jinek benadrukte Van Stippent dat hij ten onrechte wordt beschuldigd dat hij te hard reed, al kon hij zich zijn snelheid niet goed meer herinneren. „Kijk, je accelereert en je gaat terug. Er circuleert nu een filmpje dat ik constant hard rij, maar dat zijn valse beschuldigingen.”

Hij zat naar eigen zeggen bij Jinek om de ‘spookverhalen’ tegen te gaan. „De verhalen gingen zo hard rond, ik word op sociale media als crimineel beschuldigd. Toen ik dat las, dacht ik bij wijze van spreken: ik had beter dood kunnen gaan.”

Jinek-kijkers verdedigen Victoria Koblenko die Oekraïne-kwestie duidt, na commentaar op Twitter

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.