Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 22 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Vandaag Inside-kijkers storen zich aan Johan Derksen die nieuwe baan Marc Overmars steunt: ‘Flikt hij niet meer’

Bij de voetbalkenners van Vandaag Inside werd gisteravond de nieuwe werkplek van oud-Ajax-directeur Marc Overmars besproken. Kort geleden werd Overmars nog beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en de Vandaag Inside-mannen vinden deze overstap wel erg snel. Op Johan Derksen na, die begrijpt de beslissing, tot ergernis van kijkers.

Overmars werd zes weken geleden nog beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, door niet al te verhullende foto’s te sturen naar vrouwen. Hij leverde daarop zijn pas verlengde contract per direct in. Nu biedt de Belgische club Antwerp hem een nieuwe functie als technisch directeur aan. De voetbalclub zag de aantijgingen als een privékwestie en ging vooral af op de indrukwekkende CV van Overmars.

Nieuwe baan Marc Overmars besproken bij Vandaag Inside

Aan de meeste talkshowtafels kwam Overmars gisteren ter sprake. Ook bij de mannen van Vandaag Inside. „Ik had toch nog iets langer gewacht”, zegt René van der Gijp aan tafel. De gesprekken met de club zouden al twee weken na de aantijgingen begonnen zijn. „Dan trek je niet echt een boetekleed aan”, reageert Wilfred Genee.

Tafelgast Wim Kieft sluit zich aan bij de woorden van Van der Gijp, maar hij vindt niet dat Overmars de rest van zijn leven niet meer in de voetbalwereld mag werken. „Maar het is kortdag.”

Johan Derksen gunt Overmars tweede kans

Johan Derksen vindt het geen vreemde beslissing. „Die man heeft een geweldige draai om z’n oren gehad. Dat heeft hij ook verdiend, want hij heeft hele domme dingen gedaan.” Volgens Derksen krijgt Overmars nu half België over zich heen. „Als iemand een domme fout maakt in zijn leven moet je hem ook weer gunnen dat hij de draad weer op kan pakken.” Waar Genee belicht dat het wel erg snel is. „Ik vind niet dat je daar een tijdslimiet aan moet verbinden.” Volgens voetbalkenner Derksen maakt het ook nog uit dat zijn werkplek in België is en gelooft hij niet dat de directeur opnieuw „iets zal flikken”.

https://twitter.com/DeMariekeK/status/1506008714783780867

Genee bepleit dat de directeur het onderzoek had moeten afwachten. „Dan weten we tenminste wat er gebeurd is en kunnen we dat echt beoordelen. In dat opzicht zou het logischer zijn geweest om gewacht te hebben.” Maar volgens Derksen moeten wij ook niet arrogant zijn om over zo’n onderzoek te oordelen.

https://twitter.com/HarryGBrandt/status/1506047659248922628

https://twitter.com/PattonJR3/status/1506009574209310729

https://twitter.com/drsSchaapmans/status/1506011330184056835

Grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars

Overmars noemde in een Belgische persconferentie de beschuldigingen „spijtig” en gaf niet echt een verdere uitleg over die aantijgingen. Hij wilde vooral verder met zijn leven. Volgens Van der Gijp wekt dat de indruk dat de directeur niet begrijpt waarvan hij wordt beschuldigd. „Dat hij het een opgeblazen iets vindt waarvan hij denkt: ‘was het nou zo erg?’.”

Daarna wordt het The Voice-schandaal aangehaald. „Kan Ali B nu weer terug bij The Voice? Kan Jeroen Rietbergen weer het orkest gaan leiden?” , vraagt Genee zich af. „Als Jeroen Rietbergen pianist wordt bij een band in Duitsland, heb ik daar helemaal geen problemen mee”, reageert Derksen.

Wilfred Genee niet eens met Johan Derksen

Voor Genee voelt het als een „dikke vinger” richtingen de slachtoffers. Maar Derksen is tegen beroepsverboden. „Die mensen zitten in een business die doorloopt. Als je dan een kans krijgt?” Waarna Genee uitlegt dat Overmars „multi multi miljonair is.” Derksen snapt dat de directeur een nieuwe start maakt in het buitenland. Genee eindigt met: „Het getuigt in mijn ogen niet van veel respect.”

Wil je de hele uitzending van Vandaag Inside bekijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier. 

Verbaasde reacties op nieuwe baan Marc Overmars: ‘En Rietbergen, Ali B, Borsato naar Belgische Voice?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.