Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Plottwist in Married at First Sight: ‘Ik ben gewoon gekwetst’

Dat het huwelijk van Arjan en Maurice uit Married At First Sight moeizaam verloopt, moge duidelijk zijn. Vooral deelnemer Arjan voelt geen romantiek en maakt dat al snel duidelijk. Veel kijkers hebben medelijden met Maurice, maar gelukkig staat er een verrassing op hem te wachten in de aflevering van gisteren.

Want dat het tv-avontuur niet tot een ware match heeft geleid, wilt niet zeggen dat het hier bij ophoudt. De experts achter het programma hebben drie andere matches gevonden, die nog weleens goed bij Maurice zouden kunnen passen. Daar hoeft hij niet lang over na te denken. „Heel eerlijk: toen ik hier naartoe kwam, dacht ik: ‘Never nooit meer’. Maar doet dit me eigenlijk wel heel goed.” Als Maurice de kaarten leest van Davide, Dennis en Patrick, gaat hij stralen. Wie weet wat de toekomst hem brengt.

Dat Maurice een tweede kans krijgt in de liefde, vinden kijkers geweldig. „Wat een leuk gebaar naar Maurice”, tweet iemand. „Hopelijk krijgt hij weer vertrouwen in de toekomst. Verdient ie!” Ook een andere Twitteraar deelt die mening. „Ik ben zo blij voor Maurice, hopelijk toch nog een happy end.”

„Maurice heeft wel ballen”, laat een ander weten. „Springt ie eerst in het diepe met die glasbak van een Arjan en nu zie ik hem in de preview van volgende week uit een vliegtuig springen met een nieuwe date. Ik zou zo lid worden van zijn fanclub.”

Arjan daarentegen kreeg het opnieuw flink er van langs. Niet alleen van de kijkers, maar ook de experts van Married at First Sight halen uit. In het gesprek zegt de deelnemer dat hij „wel had willen onderzoeken of er een vriendschap in had kunnen zitten”. Maar een aantrekkingskracht? Die voelt hij niet. „Ik zie ons als té gelijk, bijna als broers.”

Married at First Sight

Volgens seksuologe Eveline heeft Arjan niet eens die aantrekkingskracht willen onderzoeken. Ook gedragsbioloog Patrick vindt het een raar verhaal. „Ik zag emoties bij beide mannen. Ik heb bijna meer medelijden met Arjan, dat ik denk: ‘Word alsjeblieft wakker en ga vooral eens recht in de spiegel kijken en je afvragen waar je in hemelsnaam mee bezig bent?'”

Met die opmerking weet hij de kop op de spijker te slaan. Op Twitter gaat het los. „Heerlijk, Arjan krijgt flink de wind van voren. Snapt ie zelf nog steeds niks van. Over bord voor zijn kop gesproken”, reageert iemand. En ook een andere kijkers heeft geen goed woord over voor Arjan. „Er bestaat in het woordenboek van Arjan maar één woord…. Ik!”

Married at First Sight is terug te kijken via deze link of op Videoland.

Kijkers voelen sympathie voor Married at First Sight-kandidaat: ‘Wat lullig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.