Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Indrukwekkende laatste aflevering van Over Mijn Lijk: ‘Kippenvel!’

Dat er nu al twee kandidaten van Over Mijn Lijk zijn overleden, zorgt voor verdrietige beelden in de laatste aflevering van dit seizoen van het programma. Zo zien we hoe de familie van de overleden Kiki naar de gedenkplaats voor het 16-jarige meisje gaan in het bos. Daar houdt niemand het droog. En met hen ook de duizenden kijkers van het programma.

Het is een mooi plekje in de natuur, waar de familie van Kiki graag heen gaat om het meisje te herdenken. In de boom van het Limburgse Venray hangen hartjes. Als de moeder van Kiki over haar dochter vertelt, barst ze in tranen uit. Ook de vader van Kiki heeft het er duidelijk moeilijk mee. De dood van zijn dochter heeft hem anders naar het leven laten kijken. „Ik ben absoluut niet gelovig, noem me een atheïst”, begint hij. „Maar ik wil graag geloven dat Kiki dat eekhoorntje in de Efteling was.”

Emotionele beelden in Over Mijn Lijk

De woorden van de vader van het overleden meisje komen hard aan bij kijkers van Over Mijn Lijk. „De ouders van Kiki… wat een ongelooflijk verdriet om je kind te moeten missen. Niet te bevatten”, klinkt het op Twitter. „Ik geloof ook niet in toeval dus lieve Kiki kwam daar gewoon voor haar familie”, zegt een ander.

https://twitter.com/bram611/status/1501672517966180352

https://twitter.com/Tiana0109/status/1501670136796917763

Ook het afscheid van de overleden Patrick zorgt voor veel emoties onder kijkers. „Mijn hemel, wat een prachtige uitvaart van Patrick. De motoren, kippenvel!”, reageert iemand. „Dikke tranen rollen over mijn wangen… Dag Patrick, kruip maar in de armen van je moeder. Rust zacht mooi mens”, luidt een andere reactie.

https://twitter.com/LvAPictures/status/1501669720877150209?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1501669720877150209%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.libelle.nl%2Factueel%2Fslotaflevering-over-mijn-lijk-bezorgt-kijkers-kippenvelba83ced2%2F

Veel mensen zijn te spreken over de makers van Over Mijn Lijk en dan met name over de respectvolle manier waarop de heftige gebeurtenissen in beeld zijn gebracht. „Het mooiste programma dat er is”, noemt iemand het. „Bedankt en diepe buiging voor de deelnemers (heel veel sterkte gewenst), Tim Hofman en de programma makers. Jullie inspireren en zullen niet vergeten worden.” En ook: „Ik wil gewoon even zeggen dat Tim dit prachtig doet. Mooi mens.”

Over Mijn Lijk is terug te zien via BNNVARA.

Plottwist in Married at First Sight: ‘Ik ben gewoon gekwetst’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.