Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 2 mrt 2022

HLF8-kijkers zijn het eens over vervangend presentatrice Hélène Hendriks: ‘Ze mag blijven’

Hélène Hendriks verscheen gisteravond voor de tweede keer als presentatrice van talkshow HLF8. Zij vervangt tijdelijk de stoel van presentator Johnny de Mol, die ziek is. En na haar terugkeer blijken veel kijkers het met elkaar eens. „Mag Hélène asjeblieft blijven?”.

Maandagavond verscheen Hendriks onverwachts aan de kop van de talkshowtafel, waar normaal gesproken De Mol zit. De presentatrice legde uit dat De Mol niet spijbelt omdat hij „katjelam carnaval vierde”, maar dat de presentator ziek is. Verder ingaan op de reden achter afwezigheid van De Mol, deed Hendriks niet.

Kijkers prijzen presentatrice Hélène Hendriks bij HLF8

Gisteren schoof zij voor de tweede keer aan en al snel druppelden op social media reacties binnen op haar televisie-optreden. En de meeste kijkers lijken blij met haar komst. Integendeel, kijkers zouden graag zien dat Hendriks blijft of zelfs een eigen talkshow overweegt. Een „verademing”, „Ik ben fan”, en „Kunnen we Hélène houden”, klinken sommige reacties. Haar interviewstijl, kalmte en geïnteresseerde houding lijken het goed te doen bij kijkers.

 

Vervanging van Johnny de Mol

Wellicht is de complimentengolf over Hendriks niet al de bemoedigend voor De Mol. Hij begon met zijn talkshow in september vorig jaar en kreeg niet alleen maar lovende reacties op zijn presentatie-vaardigheden. Overigens reageerden kijkers wel positief op zijn aanpak rondom het The Voice-schandaal. Waarbij zijn eigen familie en zwager Jeroen Rietbergen een grote rol speelden.

Hélène Hendriks ook succesvol bij Oranjezomer

Hendriks kon eerder al rekenen op lovende reacties op haar presentatie-talent. Zij verving Wilfred Genee destijds bij De Oranjezomer voor een paar dagen. Genee was toen afwezig vanwege een ernstig familiedrama, waarbij zijn vader overleed. Hendriks kreeg ook toen behoorlijk veel complimenten. Zelfs de man die overal wel iets van vindt op, oftewel Johan Derksen, prees haar televisie-optreden.

 

Wil je de uitzending met Hélène Hendriks terugkijken? De aflevering van gisteravond vind je hier.

Tranen bij Johnny de Mol in HLF8: ‘Veel emoties op de redactie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
HLF8-kijkers zijn het eens over vervangend presentatrice Hélène Hendriks: ‘Ze mag blijven’
Sluiten