Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 24 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Eus’ haalt bij Vandaag Inside uit naar Renze Klamer: ‘Die kan dus helemaal niks’

Özcan Akyol is bepaald niet te spreken over de kwaliteiten van talkshowhost Renze Klamer. De presentator krijgt komende zomer een eigen praatprogramma bij RTL, maar veel vertrouwen lijkt ‘Eus’ daar niet in te hebben. „Renze Klamer? Die kan dus niks.”

Bij Vandaag Inside kwamen gisterenavond de kwaliteiten van Renze Klamer ter sprake. Alhoewel Johan Derksen hem wel een talent vindt – „die jongen heeft wel de flair en uitstraling” – is Özcan Akyol niet echt onder de indruk. Hij denkt terug aan De Vooravond, het talkshowprogramma dat Klamer samen met Fidan Ekiz presenteerde.

Özcan Akyol: ‘Renze deed de administratie’

„Fidan had alle flair en charme, maar ze kan geen autocue lezen en niet timen. Renze moest de administratie doen. Om die reden zat hij ernaast”, legt hij uit. „Renze deed de administratie?”, vraagt Wilfred Genee om een opheldering. „Ja, weet je wel. Aankondigen van het programma, we gaan nu naar dit onderwerp.”

Johan Derksen valt Renze Klamer bij. „Als je een duo hebt, moeten zij elkaar aanvullen. Renze had weinig ervaring, hij moest het vak nog een beetje leren. Maar ik vond wel dat het steeds beter ging.” Ook René van der Gijp is het niet eens met ‘Eus’. „Nee, Renze Klamer is wel een talent.”

Bekijk hieronder het fragment:

‘Renze Klamer is te veel in zichzelf gaan geloven’

Özcan Akyol haalde Renze Klamer gisteren nog verder door de mangel. Hij herinnerde zich een interview in de krant, waarin Renze zei dat half Nederland het had over zijn vertrek bij De Vooravond. „Dan kun je ook niet relativeren, hoor”, aldus ‘Eus’. „Als je denkt dat half Nederland over jouw vertrek praat, dan ben je wel iets teveel in jezelf gaan geloven.”

De Vooravond stopte afgelopen zomer abrupt en werd opgevolgd door Khalid & Sophie. Het programma van Fidan Ekiz en Renze Klamer zou ‘urgentie’ missen. Johan Derksen vindt die beslissing van BNNVARA nog altijd onbegrijpelijk. „Ik blijf erbij dat ze op schandalige wijze eruit geschopt zijn. Als je een nieuw duo klaar hebt staan, dan moeten die het laten zien. Maar dat gebeurt niet.”

Vandaag Inside-kijkers storen zich aan Johan Derksen die nieuwe baan Marc Overmars steunt: ‘Flikt hij niet meer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Eus’ haalt bij Vandaag Inside uit naar Renze Klamer: ‘Die kan dus helemaal niks’
Sluiten