Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Erica en Maxime reageren op commotie rond Chateau Bijstand en ‘achterlaten’ baby

Maxime Meiland besloot in de nieuwste aflevering van Chateau Bijstand haar baby Vivé tijdens een winkelbezoek in de kringloop achter te laten bij een verkoopster. Dat tot grote verbazing van kijkers. Overigens hadden die op wel meer dingen commentaar. Moeder Erica en Maxime reageren op de commotie.

De Meilandjes kunnen het de laatste tijd niet echt bepaald goed doen. Hun programma Chateau Bijstand is voer voor commentaar, Arjen Lubach haalde uit naar de familie Meiland en niet lang terug raakte Erica Meiland nog in opspraak vanwege haar uitspraken over de islam. Ze is overigens in Noordwijk verkozen tot gemeenteraadslid.

Erica neemt het op voor Maxime na commentaar Chateau Bijstand

In de aflevering van maandag gaan moeder Erica en dochter Maxime winkelen voor hun bijstandshuisje. Maxime, bemand met maxi cosi met baby Vivé erin, vraagt aan de verkoopster van de kringloop of zij even op haar kindje kan passen. En dat doet de medewerkster. Daarna kunnen Erica en Maxime verder winkelen.

Die actie leidde op Twitter tot nogal verontwaardigde reacties. Want sommige kijkers vonden het gek dat een moeder haar kind bij een vreemde achterlaat. Maar twitteraars vinden nog meer momenten in het programma om kritiek op te leveren. Want waarom kochten de Meilandjes wijn in plaats van babyvoeding? Waarom lieten Erica en Maxime de kinderwagen in de kringloop staan? Waarom pakt Martien eten mee van zijn televisiewerk? En waarom gaan de Meilandjes naar de duurdere buurtsuper en niet naar de Aldi? En hoezo mag de maxi cosi wel gebruikt worden? Erica lijkt het zat en geeft duidelijkheid op Twitter.

Ook Maxime Meiland reageert op reacties over baby

Maxime deelde op haar Instagram ook een reactie op alle commotie, waarin ze de trouwe kijkers bedankt.

Maxime Erica Meiland Meilandjes Chateau Bijstand
De reactie van Maxime op haar Instagram. Foto: Maxime Meiland / Instagram

Noordwijkse villa Meilandjes nog te koop

De Noordwijkse villa van de Meilandjes is inmiddels nog niet verkocht. Vorig jaar kochten Martien en Erica de villa voor 2,7 miljoen euro. Maar al snel bleek dat het stel weer weg wilde. Het huis ging voor 3 miljoen euro in de verkoop, maar staat inmiddels voor 2,8 miljoen te koop. Gisteren vergeleken de presentatoren van RTL Boulevard de verkoop met die van hun chateau in Frankrijk. Volgens Kopen Zonder Kijken-expert Roos Reedijk vragen de Meilandjes te veel geld voor de villa.

Wil je aflevering van Chateau Bijstand van maandag bekijken? Je vindt die hier

Twitter gaat lekker los op Chateau Bijstand: ‘Wat dúúr die kringloop’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.