Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Erica Meiland verkozen in gemeenteraad Noordwijk

Erica Renkema, beter bekend als Erica Meiland uit de tv-series Chateau Meiland en Chateau Bijstand, is verkozen in de gemeenteraad van Noordwijk. Ze was gisteren lijstduwer van de lokale Partij voor de Inwoners en kreeg 305 voorkeursstemmen. Dat is genoeg om een zetel te krijgen.

Renkema zei eerder dat ze enthousiast is om gemeenteraadslid te worden. „Als je echt dingen wilt verbeteren, dan zie ik het wel zitten”, liet ze weten. Eerder kwam de realityster negatief in het nieuws, vanwege haar uitspraken over moslims. Zo liet ze weten voor een boerkaverbod te zijn en vergeleek ze  vrouwen die een hoofddoek dragen met pinguïns.

Erica Meiland

De lokale Partij voor de Inwoners heeft een aantal standpunten, waarvan er één perfect bij Erica’s opvattingen past over ‘buitenstaanders’. De partij heeft ook een opvallend standpunt voor ‘eigen inwoners’ van Noordwijk. Door het gebrek aan woonruimte wil de partij namelijk hun eigen inwoners voorrang geven bij het toewijzen van een woning. Daarna zou er ruimte zijn voor mensen met binding met Noordwijk.

Als dierenvriend is Renkema het ook eens met het feit dat de partij de hondenbelasting wil afschaffen en strenger handhaven op een opruimplicht. Daarnaast willen ze de winkelstraten levendig houden. Ook dit standpunt past bij Erica, aangezien haar dochter Montana Meiland een eigen winkel heeft in Noordwijk.

De laatste tijd is er ook veel ophef ontstaan over het nieuwe programma van de Meilandjes: Chateau Bijstand. In het programma gaat de familie in een sociale huurwoning wonen en moeten ze rondkomen van een uitkering. Het hele concept is volgens velen moreel verwerpelijk. Het zit mensen vooral dwars dat de familie Meiland ‘tienduizenden euro’s’ per aflevering zal verdienen, door een paar weken te doen alsof ze in armoede leven. Daarom kan het programma nooit echt bij de werkelijkheid komen, meent men. Ook Arjan Lubach maakte een uitzending over de ‘neparmoede’ van de Meilandjes.

Meilandjes gaan het in 2022 rustiger aan doen: ‘Op de rem trappen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Erica Meiland verkozen in gemeenteraad Noordwijk
Sluiten