Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 20 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

André van Duin krijgt eindelijk zijn zin in speciale verjaardagsaflevering Heel Holland Bakt: ‘Wat een held’

Als je jarig bent, mag jij kiezen wat er gegeten wordt die dag. Althans, zo werkt het in veel families. En blijkbaar is dat ook de regel in de Heel Holland Bakt-familie, want in een speciale verjaardagsaflevering van Heel Holland Bakt mocht André van Duin een baksel kiezen. Wat hij koos, moesten de bakkers maken. En hij ging uiteraard niet voor een slagroomtaart.

Kijkers van het programma – 2,2 miljoen waren het er in totaal gisteren, wat Heel Holland Bakt het best bekeken programma van de dag maakt – zijn weer razend enthousiast. Het is alsof Van Duin bij vrijwel iedereen een gevoelige snaar raakt, op een positieve manier. Reacties lopen uiteen van „wat een held” tot „kunnen we hem nomineren voor het eeuwige leven?”

Vorige week waren kijkers vooral in de war: spreekt iemand daar meesterbakker Robèrt tegen? „Betweter”, was toen hun oordeel.

Speciale verjaardagsaflevering Heel Holland Bakt

Maar goed, een speciale aflevering dus. Van Duin is jarig op 20 februari, en blies precies een maand geleden 75 kaarsjes uit. En dat moest gevierd worden, met een speciale André-uitzending. Van Duin krijgt dus de macht in handen en mag een opdracht kiezen voor de bakkers. Wat hij kiest? Een lekkere kroket! Geen zoet glazuur of ingewikkelde koek-constructies voor Van Duin, maar gewoon het vet aan. De bakkers moeten ook aan de slag met kaaskoekjes, want Van Duin staat nou niet echt bekend als zoetekauw.

En ook Heel Holland Bakt zelf weet het: op die manier bakt heel Holland écht.

André van Duin-borstbeeld

Maar daar hield het natuurlijk niet bij op. De bakkers moesten namelijk ook aan de slag met André zelf. Zo moesten ze een borstbeeld van hem maken, wat resulteerde in heel wat grappige taarten. Van Duin staat namelijk bekend om zijn vele typetjes, en dat lieten de Heel Holland Bakt-bakkers niet aan zich voorbijgaan. Uiteindelijk zagen we taarten van onder meer Willempie, Henk de Blok en Flip Fluitketel.

Terwijl de bakkers aan de slag gaan, waant Van Duin zich in een soort Sterren op het Doek. Of Sterren op de Bakplaat, zoals ‘ie het zelf gevat noemt. uiteindelijk moet Mary de bakkerstent verlaten. Haar creatie leek nou niet helemaal op André. Wel op iets anders, maar dat kun je zelf beoordelen:

 

Wil je de aflevering van Heel Holland Bakt terugkijken? Dat kan hier.

Heftige rellen tussen fans bij gevecht Badr Hari, gala afgebroken op verzoek van politie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.