Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 13 mrt 2022

Heel Holland Bakt-kijkers verbaasd over ‘betweter’: ‘Eerste ooit die Robèrt tegenspreekt’

Kijkers van Heel Holland Bakt zijn verheugd dat het bakprogramma gisteravond weer is begonnen. Maar niet alle tien kandidaten vallen even goed in de smaak. Zo zijn kijkers vooral niet te spreken over één kandidaat, die volgens hen te betweterig doet. „Je moet weten wanneer je je mond moet houden.”

Ruim 2,3 miljoen mensen zagen gisteravond de start van alweer het negende seizoen van Heel Holland Bakt. In het programma nemen tien amateurbakkers het tegen elkaar op. Ze maken de mooiste taarten en bakcreaties voor de jury, bestaande uit culinair journalist Janny van der Heijden en meesterpatissier Robèrt van Beckhoven. Maar laatstgenoemde lijkt het niet helemaal te kunnen vinden met de ‘betweterige’ kandidaat Lynn.

Robèrt wijst amateurbakker Lynn terecht

In de eerste opdracht moesten de bakkers een slagroomtaart maken. De meesten brachten het er goed vanaf, maar Lynn moest in het laatste kwartier haar taart nog opbouwen. Robèrt van Beckhoven wees de amateurbakker erop dat het in die tijd wel erg krap wordt. Later bleek ook: de slagroomtaart van Lynn was niet goed opgevuld met, jawel, slagroom. Een teleurstelling voor beide juryleden, die haar taart verder verrukkelijk vonden.

Het is gebruikelijk dat je als bakker je plaats kent en de jury bedankt voor de beoordeling en tips. Maar niet Lynn. Zij ging tegen Robèrt in. Ze zei dat een kwartier niet krap zou zijn en dat ze haar taart in die tijd wél had kunnen afmaken, ware het niet dat „ergens iemand mijn beslag heeft gestolen”. Een duidelijke sneer naar haar medekandidaten. Robèrt hield wijselijk zijn mond.

Kijkers Heel Holland Bakt over betweterige kandidaat

Ook bij kijkers vallen de woorden van kandidaat Lynn niet goed. „Wauw, na al die seizoenen de allereerste kandidaat ooit die tegen meesterpatissier Robèrt in durft te gaan.” Een kijker geeft advies: „Lynn, regel nummer 1. Ga nooit, ik herhaal nooit, tegen meesterbakker Robèrt in.”

Anderen vinden de aanwezigheid van haar ook wel weer wat hebben. „Dit wordt nog leuke televisie zo.”

Eerste keer op zaterdagavond

Het was de eerste keer dat de kijkcijferhit van Omroep MAX met presentator André van Duin te zien is op de zaterdagavond. De afgelopen jaren was de show steeds op zondagavond te zien. Met 2,3 miljoen kijkers was het gisteren het best bekeken programma op televisie. Dat komt voor een deel ook door de aanstekelijk vrolijke André van Duin.

Zij zagen gisteren de 25-jarige Zeinab de eerste aflevering winnen. Volgens velen is dat ook gelijk de favoriet voor dit seizoen. „Ze kan bakken, doet een master, speelt viool én spreek acht talen.”

Kijkers lyrisch over Denkend aan Holland van André van Duin en Janny van der Heijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Heel Holland Bakt-kijkers verbaasd over ‘betweter’: ‘Eerste ooit die Robèrt tegenspreekt’
Sluiten