Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Buitenland 20 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Heftige rellen tussen fans bij gevecht Badr Hari, gala afgebroken op verzoek van politie

Het ging flink mis bij een gevecht tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek gisteren, tijdens een gala van kickboksorganisatie Glory. Hari en zijn Poolse tegenstander konden hun gevecht niet eens afmaken, omdat de organisatie het gala op verzoek van de politie staakte. Niet alleen de professionele vechters gingen namelijk met elkaar op de vuist, ook hun fans hadden wel zin in een gevecht. En dan niet om naar te kijken.

„We betreuren dat er mensen onveilig gedrag vertoonden”, meldt Glory in een statement. „We accepteren ook niet dat fans die willen genieten van een avond topsport gevaar lopen. Op verzoek van de politie van Hasselt hebben we het evenement stopgezet na de tweede ronde van de wedstrijd tussen Badr Hari en zijn Poolse tegenstander Arkadiusz Wrzosek.”

Gevecht Badr Hari stopgezet vanwege rellen

Wrzosek is een groot fan van ADO Den Haag en werd in Hasselt gesteund door supporters van de club uit de Keuken Kampioen Divisie en door Poolse fans. Er waren ook veel supporters van Hari naar België gekomen. Op beelden op social media is te zien dat supporters van de twee vechters stoelen gooien, met elkaar vechten en dat andere mensen in het publiek wegrennen.

Als gevolg van die rellen kon de afsluitende wedstrijd tussen Levi Rigters en Jamal Ben Saddik ook niet doorgaan. In onderstaande video’s is waarschijnlijk het begin van de rellen te zien. Een paar mannen springen over een stoel en gaan het publiek uit. Dan lijken steeds meer en meer mensen hen te volgen.

Fans met elkaar op de vuist

Op sociale media lijkt de algemene toon verontwaardiging te zijn. Volgens sommigen hebben de fans „totaal geen zelfcontrole”, anderen noemen dit voorval „een van de donkerste dagen in de geschiedenis van Glory”. Op de video hieronder is de totale chaos nog beter te zien:

Derde ronde nooit gestart

Badr Hari was voor aanvang van de wedstrijd gebrand op winnen. De 37-jarige kickbokser had naar eigen zeggen goed getraind. Het deed hem ook pijn dat sommige van zijn kinderen hun vader nog nooit hadden zien winnen. De Amsterdammer, uitkomend voor Marokko, was maar voor één ding naar de Trixxo Arena van Hasselt gekomen. Hij wilde daar zijn tegenstander neerslaan.

Hari begon voortvarend en was aanvankelijk sterker dan de 2,01 meter lange Pool. Maar aan het einde van de tweede ronde ging het toch weer fout. Wrzosek raakte de kin van zijn vroegere idool met een knie. Hari moest naar de grond en kreeg acht tellen. Hij was duidelijk aangeslagen, maar haalde het einde van de tweede ronde.

Ongeveer op dat moment braken rellen uit op de tribunes. Aan de derde ronde konden de twee vechters dus nooit beginnen.

Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in België: vier doden, tientallen gewonden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Heftige rellen tussen fans bij gevecht Badr Hari, gala afgebroken op verzoek van politie
Sluiten