Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers niet gecharmeerd van twee deelnemers in Steenrijk, Straatarm

Geld moet rollen, vinden Bas en Wesley. De rijke deelnemers van Steenrijk, straatarm laten dat maar al te graag weten in de laatste aflevering van het tv-programma. Zo toont Wesley vol trots zijn dure aanwinsten in zijn walk-in-closet. Daar is niet iedereen zo van gecharmeerd.

„Ik hou van Dior, Dior houdt van mij”, laat Wesley weten. Toch heeft  deDJ en muziekproducent het niet altijd even breed gehad. Eerder zat hij diep in de schulden. Maar liefst vier ton moest de kandidaat afbetalen. Na zes jaar aflossen, inclusief drie jaar in de schuldsanering, is de kandidaat er weer boven op.

Weinig sympathie in Steenrijk, Straatarm

Veel sympathie hebben kijkers niet voor de twee rijke vrienden, die veel risico’s nemen in het beleggen in cryptovaluta. „Best wel een beetje een hekel aan mensen die bij alles wat ze hebben moeten laten weten hoeveel het gekost heeft”, reageert iemand op Twitter. Een ander verdenkt hen ervan gewoon „een weekje lol te trappen en ook nog wat zelfpromotie te maken”.

Het arme gezin in de aflevering woont zo klein, dat ouders Brendelie en Ahmed noodgedwongen in de woonkamer moet slapen. Het stel kampt met grote schulden vanwege een faillissement. En dan kan Brendelie ook nog eens niet werken door psychische problemen. Als Bas en Wesley in het appartement van de familie komen, schrikken ze zich een hoedje. „Ik word hier claustrofobisch van, ik moet hier weg”, zegt Wesley tegen zijn vriend.

Harry Potter-achtige kast

Ook kijkers van het programma schrikken van kleine appartementje van 55 vierkante meter, waar zeven mensen wonen. Dat één van de kinderen in een soort Harry Potter-achtige kast slaapt, doet de kijkers pijn. „Wat triest”, klinkt het op Twitter. „Mijn hart breekt”, reageert een ander. „Ik heb al moeite en reken elke dag voordat ik boodschappen doe om alles voor elkaar te krijgen…”

Ondanks alles weet het gezin positief te blijven en dat merken ook de kijkers van het tv-programma. „Je voelt gewoon dat dit een warm liefdevol gezin is”, reageert iemand. „Dat is ook rijkdom, meer waard dan alles. Een veilige thuisbasis.”

Steenrijk, Straatarm kun je terugkijken via deze link.

Kijkers verbaasd over slachtoffers van toeslagenaffaire in Steenrijk, Straatarm: ‘Vreemd’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.