Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 2 dec 2021

Kijkers onder de indruk van deelnemer in Steenrijk, Straatarm door deze actie

„Wat is de rijke dame dit keer ook ontzettend rijk van binnen.” Normaal gesproken hebben kijkers van Steenrijk, Straatarm vooral kritiek op de deelnemers van het SBS6-programma, maar deze keer is het andere koek.

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families een week lang met elkaar van huis, budget en dagelijkse leven. De deelnemers verschillen daarin nogal, want zoals de titel van het programma al doet vermoeden, is het ene gezin steenrijk en het andere straatarm. Gisteren zagen kijkers hoe schoenenontwerpster Zeynep Dag en haar personal assistent hun suite in Parijs verruilden voor de sociale huurwoning van de familie Nieuweboer uit Den Helder.

Steenrijk, straatarm

Als de twee modevrouwen naar het huis van het arme gezin in Den Helder gaan, schrikken ze enorm. Zeynep barst daarbij in tranen uit: „Het is zo klein en niet afgemaakt, ja, dat doet toch wel veel met mij. Sorry, dit komt echt hard binnen bij mij”, zegt de schoenenontwerpster. Haar personal assistent staat vooral met een mond vol tanden.

‘Wat een lieverds aan beide kanten’

Om het armere gezin uit Den Helder tegemoet te komen, bedenkt Zeynep een cadeau waar de Nieuweboer-dochters echt wat aan hebben: namelijk een cheque voor een opleiding. Dat vinden kijkers van het programma een geweldig idee. „Wat een lieverds aan beide kanten en wat fantastisch zo’n bijdrage aan de toekomst van de meisjes”, klinkt het op Twitter. Een ander complimenteert het gezin uit Den Helder. „Wat me opvalt is dat de kids uit die arme gezinnen zo beleefd, bescheiden en dankbaar zijn, elke aflevering weer. Een goede opvoeding is duidelijk niet te koop.”

Net als iedere week zijn er toch ook weer kritische reacties te lezen op het SBS6-programma. Zo vraagt iemand zich af waarom de moeder van het gezin uit Den Helder niet werkt. Een ander reageert met: „Wat me opvalt dat armoedzaaiers zo klagen en blijven hangen in het verleden. Ze denken en doen niet aan oplossingen. Ze hebben pech en doen er niets aan om uit hun misere te komen.”

Voor wie durft: het productiebureau achter Steenrijk, Straatarm laat weten dat ze weer nieuwe deelnemers zoeken voor hun programma. Mensen kunnen zich aanmelden via een aanmeldformulier op de website.

Kijkers smullen van ongemakkelijke momenten in B&B Vol Liefde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers onder de indruk van deelnemer in Steenrijk, Straatarm door deze actie
Sluiten