Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 21 feb 2022

Jinek is vanavond terug op de buis en Mark Rutte is haar eerste gast

Eva Jinek verschijnt vanavond opnieuw op de buis met haar talkshow. En een belangrijke talkshowgast van vanavond in Jinek is bekend en niet de minste.

Premier Mark Rutte schuift bij haar aan om te praten over de gemeenteraadsverkiezingen.

Mark Rutte aan tafel bij talkshow Jinek

Rutte schuift aan om te vertellen over de VVD in de huidige gemeenteraadsverkiezingen. Ook werd al bekend dat twee gouden olympische schaatsers Irene Schouten en Kjeld Nuis vanavond tafelgasten zijn. Sommige twitteraars vragen zich af waarom Rutte over deze verkiezingen gaat vertellen en de redactie niet kiest voor een lokale politicus. Eerder vandaag kon Rutte al op de nodige kritiek rekenen op zijn interview in het AD en zijn ‘verbroedering’-uitspraken.

Cabaretier Theo Maassen interviewde Eva Jinek eerder voor zijn podcast Ervaring voor Beginners. Daarin bespreken ze onder meer wat de talkshow van de presentatrice vraagt. Een interviewer interviewen, dat vond Maassen nogal wat. Of zoals hij zelf bestempelde: „Alsof je seks gaat hebben met Goedele Liekens”.

Eva Jinek over het maken van haar talkshow

Jinek vertelt in de podcast dat ze tijdens een opname „hyper alert is” . En ze een hele uitzending op zoek is naar signalen van haar gasten. Toen ze net begon met presenteren keek ze de uitzendingen terug met Jeroen Pauw. Wat ze „dichtbij de tiende ring van de Hel” noemt. Maar volgens haar wel de enige manier om het te leren. Ze is kritisch op haar televisieoptredens. „Het is nooit af. Het is nooit echt goed.”

Ze legt aan Maassen uit wanneer ze tijdens een uitzending in paniek raakt. Volgens haar is het een ramp voor een talkshowpresentator als een gast een mooi voorgesprek geeft en je vooraf denkt dat een interview geweldig wordt. „En dat ze dan aan tafel, door wat voor reden dan ook, gêne, zenuwen, niet leveren.” Of je verspreken aan het begin van een uitzending, wat Jinek als „verschrikkelijk” bestempelt. „Dat voelt als een achterstand van tien kilometer bij de start.”

Presenteren nog steeds eng

De presentatrice vertelt wat eraan vooraf gaat voordat ze de Jinek-studio inloopt. Ze begroet haar gasten graag eerst. „Als ik denk dat iemand het echt moeilijk heeft, dan zeg ik het expliciet. Meestal laat ik dan ook de rode vlekken in mijn eigen nek zien.” Want volgens de presentatrice vindt ze het, ondanks dertien jaar ervaring op televisie, nog steeds even eng.

Ze vertelt in de podcast dat ze zich realiseerde toen ze acht maanden zwanger was, dat ze vervangbaar was. „Ik keek naar mijn programma en het was praktisch identiek, het liep gewoon door. Ik was 100 procent vervangbaar. Daar kon ik moeilijk overheen komen.”

Thierry Baudet en Martijn Koning

Maassen kaartte ook nog de escalatie in de Jinek-studio tussen Thierry Baudet en Martijn Koning aan. Waar de presentatrice wijselijk haar mond over houdt. „Het gebeurt niet vaak dat ik dat zeg”, waarmee ze doelt op haar keuze om te zwijgen over die discussie.

Jinek is vanavond om 21.58 uur te zien op RTL4. Wil je de hele podcast van Theo Maassen beluisteren? De aflevering met Eva Jinek vind je hier. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jinek is vanavond terug op de buis en Mark Rutte is haar eerste gast
Sluiten