Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 24 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Theo Maassen onder vuur na beschuldigingen van huiselijk geweld, VPRO reageert

Cabaretier Theo Maassen (57) ligt onder vuur na geruchten dat hij zich schuldig maakt aan huiselijk geweld. De VPRO laat weten dat de omroep al langer op de hoogte is van de beschuldigingen, maar na onderzoek vooralsnog geen reden ziet om de samenwerking met de Zomergasten-presentator te verbreken.

Dat laat een woordvoerster van de omroep weten aan persbureau ANP na berichtgeving in Privé en De Telegraaf.

In het artikel in De Telegraaf over Maassen wordt gesproken van verschillende vermeende incidenten in de privésfeer. Onder anderen zijn partner en een ex-partner „zouden daarbij verwondingen hebben opgelopen, tot een gebroken neus aan toe”.

Privé pakt vandaag uit met een acht pagina’s tellend artikel over Maassen. Het tijdschrift zou in het bezit zijn van uitgebreid appcontact tussen de vrouw en minnares van Maassen, waarin ook over de incidenten zou worden gesproken.

Het management van de cabaretier heeft vooralsnog niet gereageerd op de aantijgingen.

VPRO deed onderzoek naar gedrag Theo Maasen

Maassen presenteert sinds vorig jaar het programma Zomergasten voor de VPRO, iets waar kijkers lyrisch over waren.

De omroep zegt geen „ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen” te hebben geconstateerd. „In het voorjaar van 2023 is de VPRO geattendeerd op een mogelijke kwestie die zich zou hebben afgespeeld in de privésfeer van Theo Maassen”, zegt de woordvoerster. „Dat was aanleiding om als werkgever na te gaan of er ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen hebben plaatsgevonden in onze werkrelatie met Theo Maassen, recent, maar ook in het verleden. Dit is niet geconstateerd, er zijn ook geen klachten of meldingen bekend.”

De woordvoerster zegt dat de omroep geen onderzoek deed naar het privéleven van Maassen. „Er is wel gesproken met direct betrokkenen, maar de VPRO doet hier gezien de privésfeer geen mededelingen over. Alles overwegend heeft de hoofdredactie geen reden gezien om Theo Maassen niet in te schakelen als presentator van Zomergasten.”

Married At First Sight-kijkers ergeren zich aan teleurgestelde Malou na onthulling huwelijksreis: ‘Onbeschoft’

Zoë geeft ontroerende afscheidsspeech in Over Mijn Lijk: ‘Stel niks uit wat je graag wilt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties