Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dierderik Ebbinge ‘op dreef’ in satirische Kiespijn: ‘Schaterend op de sofa’

Diederik Ebbinge is inmiddels kundig in het maken van satirische programma’s. Gisteravond was de eerste aflevering van een nieuw seizoen Kiespijn te zien. De verkiezingsquiz met een knipoog. En uit de online reacties blijkt dat menig kijker moest „gieren van het lachen” om het programma.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, begon wederom een nieuw seizoen van Kiespijn. En daarmee is Diederik Ebbinge als gevatte quizmaster terug van weggeweest. Aan de hand van simpele spelletjes, probeert Ebbinge wat orde te scheppen in de politieke chaos. En zo de zwevende kiezer een beetje op weg te helpen.

Kijkers lachen om nieuw seizoen Kiespijn

Links en rechts nemen het in de quiz tegen elkaar op. Teamcaptains Hanneke Groenteman (links) en Rutger Castricum (rechts) worden iedere week bijgestaan door een handvol BN’ers met dezelfde politieke voorkeur. Deze keer schoven aan de linkerkant cabaretier Dolf Jansen en presentatrice Dzifa Kusenuh aan. En aan de rechterkant namen journalist Sjuul Paradijs en columnist Iris van Lunenburg plaats.

Opiniepeiler Gijs Rademaker verduidelijkt de boel met de peilingen, waar momenteel rechts in floreert. Het programma kenmerkt zich door de politieke tegenstellingen soms even wat aan te dikken. Maar onder de noemer van humor, kan er veel. Wat kijkers waarderen.

Dolf Jansen en Sjuul Paradijs lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan in de quiz. Vroeger zaten ze bij elkaar in de klas, maar nu zijn ze het de hele uitzending voornamelijk oneens. Wat Ebbinge graag af en toe een beetje uitvergroot.

Diederik Ebbinge op dreef

Ebbinge kreeg vaker met zijn programma’s lachers op de hand. Promenade deed het eerder ook goed bij het kijkerspubliek. Ook zijn nieuwe seizoen van Kiespijn, wordt wederom goed ontvangen. „Schaterend op de sofa”, „Ebbinge op dreef”, „Gieren van het lachen”, klinken de reacties op social media.

De gemeenteraadsverkiezing vinden 15 maart plaats.

Wil je de hele uitzending van Kiespijn bekijken? Je vindt de aflevering van gisteravond  hier. 

Het Metro-panel over de stelling: ‘Het uitsluiten van radicaal rechts is niet democratisch’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dierderik Ebbinge ‘op dreef’ in satirische Kiespijn: ‘Schaterend op de sofa’
Sluiten