Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 27 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Veel kijkers Hello Goodbye: ‘Nog mooier nu reizen niet vanzelfsprekend is’

De eerste aflevering van een nieuwe reeks van het programma Hello Goodbye heeft gisteravond meteen ruim een miljoen kijkers getrokken. De mensen voor de buis hebben gesmuld en vinden het jammer ‘dat dit seizoen maar uit vier afleveringen bestaat’. „Hartverscheurend. Elke keer weer.”

De miljoen kijkers, een cijfer zonder mensen die Hello Goodbye op een later tijdstip terugzagen, werden vanmorgen zoals elke ochtend bekendgemaakt door Stichting Kijkonderzoek. De KRO-NCRV-show is daarmee na de journaals van NPO 1 en RTL 4 en EenVandaag de best bekeken uitzending van de avond geworden.

Hello Goodbye kampt met minder reizen door corona

In Hello Goodbye praat Joris Linssen op luchthavens met reizigers over hun gevoelens en gedachten. Dat doet hij al sinds het jaar 2005 (!), al werd de presentatie tussentijds ook door Klaas Drupsteen en Yvon Jaspers gedaan.

De rode draad in de gesprekken deze editie is corona: het virus heeft reizen en het bezoeken van geliefden veel minder vanzelfsprekend gemaakt. Als vanouds is de kijker getuige van bijzondere levensverhalen die mensen aan Linssen toevertrouwen. Hoewel het programma en de plek inmiddels bekend terrein zijn, is de wereld waar we nu in leven dat allesbehalve. Door de COVID-pandemie hebben geliefden, familie of vrienden hebben elkaar vaak lang niet live kunnen zien. Joris Linssen is getuige van de vaak emotionele hereniging na zo’n lange tijd.

Aangrijpend verhaal in Hello Goodbye

Heel veel mensen zijn corona-moe, als het bijvoorbeeld weer om nieuwe maatregelen gaat die we op de corona-persconferentie van komende dinsdag kunnen verwachten. Maar Hello Goodbye in coronatijd? Dat blijft smullen geblazen. Op Twitter uiten kijkers dat en eigenlijk klinken er alleen maar lieve en blije woorden.

In de eerste aflevering van Hello Goodbye zagen we bijvoorbeeld het aangrijpende verhaal van een familie die wacht op hun moeder, broer, tante, neefje en nichtje. Zij zijn met de laatste evacuatievlucht uit Kabul in Afghanistan zijn meegekomen. Ze waren kapot van de spanning en zenuwen van de afgelopen dagen vanwege de onzekerheid over het wel of niet meekomen op deze laatste vlucht. „Zo spannend dit. We hadden het gevoel dat we in een nachtmerrie zaten”, zegt een van de mensen die wachten op Schiphol. „Toen wij hoorden dat zij uit Afghanistan konden vertrekken, was dat een enorme opluchting.” De uiteindelijke omhelzingen zorgen bij kijkers voor een brok in de keel. Eerder gunden veel Nederlanders Afghaanse vluchtelingen geen plek in ons land, maar bij Hello Goodbye is de emotie heel anders.

‘Oh wat is dit toch mooi’

Kijkers hebben in ieder geval gesmuld van Hello Goodbye. Even lekker wegdromen in een tijd die voor veel mensen niet zo leuk is, dat moet het zijn. Maar ook in tijden zonder problemen wordt het programma gevreten trouwens. Hoe dan ook, gisteren helemaal. Hieronder lees je verschillende enthousiaste reacties.

https://twitter.com/YvjeS/status/1453074469359083527

https://twitter.com/419ktz/status/1453071487905280007

https://twitter.com/papillo26002069/status/1453075715457536000

Joris Linssen vond het ook intens

Presentator Joris Linssen vond Hello Goodbye in deze tijd maken ook heel wat. Vooruitlopend op de vier afleveringen zei hij: „De verhalen die ik bij deze serie hoorde, lijken wel intenser dan ooit. Dat komt doordat veel mensen vanwege corona lang hebben moeten wachten op de hereniging met hun familie of om hun verre liefde te kunnen omhelzen. Hoewel het minder druk is in de aankomst- en vertrekhallen, zijn er extra veel bijzondere gesprekken. Het levert een emotionele en ontroerende nieuwe reeks Hello Goodbye op. Fijn om weer terug te zijn.”

Nog drie emotionele dinsdagen te gaan. Wil je Hello Goodbye helemaal terugkijken? Dat kan hier.

Metro-stelling: ‘Het lief en leed van André Hazes gaat ons geen klap aan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.