Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 27 okt 2021

‘Enorme hoeveelheid kogels’ aangetroffen op set film Alec Baldwin

De tragische gebeurtenis op de filmset van Rust met steracteur Alec Baldwin houdt de gemoederen in de wereld nog flink bezig. Er zijn veel kogels aangetroffen. Of er mensen vervolgd moet worden? Dat wordt nu onderzocht.

Het is zeker niet uitgesloten dat er mensen worden aangeklaagd voor hun rol in het recente incident waarbij de Amerikaanse acteur Alec Baldwin deze week per ongeluk een cameravrouw doodschoot. Dat zei de openbaar aanklager in Santa Fe County gisteravond (lokale tijd). In die plaats voltrok zich de tragedie. The New York Times sprak met de openbaar aanklager.

Lang onderzoek over kogels op set Alec Baldwin

„Op dit moment houden we alle opties nog open, inclusief vervolging”, aldus de aanklager. Die vertelde ook dat de lokale politie de toedracht van het ongeluk nog onderzoekt. De focus van het recherchewerk ligt op de vraag wat er precies in het wapen zat dat de cameravrouw fataal werd en wie dat daar in heeft geplaatst.

Volgens de aanklager zal het „weken, zo niet maanden” duren voor het onderzoek wordt afgerond. Ze laat weten dat op de set van de film Rust „een enorme hoeveelheid kogels” is aangetroffen. Daarvan moet nog worden bepaald wat voor soort het precies betreft.

Acteur Alec Baldwin liet eerder deze week weten dat zijn hart gebroken is.

Wat gebeurde er precies bij Alec Baldwin en Rust?

Het fatale incident gebeurde toen acteur Alec Baldwin een schot met een wapen loste waarvan hij dacht dat het geen kogels bevatte. Anonieme getuigen hebben aan Amerikaanse media verteld dat degene die hem het wapen aangaf daarbij zei dat het onschadelijk was. Baldwin is ook producent van de film. Het is niet duidelijk welke verantwoordelijkheden hij in die hoedanigheid had.

Op de set van de film Rust, een western over een bandiet wiens kleinzoon veroordeeld is voor moord en die met hem op de vlucht slaat, schoot Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins dood tijdens een repetitie. Regisseur Joel Souza, die zelf ook gewond raakte, getuigde daarover. Souza stond op het moment dat de acteur vuurde achter Hutchins. De acteur zat op een bank in een kerkje waar op dat moment gefilmd werd en oefende met het trekken van het wapen uit zijn holster. Souza zegt dat hij iets hoorde wat „klonk als een zweep” waarna „een luide knal” volgde.

Eén echte kogel in filmwapen

Hutchins klaagde meteen na de knal over pijn in haar maag en greep naar haar buik. De cameravrouw viel achterover op de grond en werd door omstanders geholpen. Souza verklaarde dat hij vervolgens merkte dat hij bloedde uit zijn schouder en dat ook Hutchins bloedde.

Eerder werd al duidelijk dat in het pistool, dat diende als rekwisiet, één echte kogel zat in plaats van alleen losse flodders. De 42-jarige Hutchins werd in de borst geraakt en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Souza kon na behandeling naar huis.

Alle evenementen gaan ondanks corona (nog) door, alleen De Toppers niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Enorme hoeveelheid kogels’ aangetroffen op set film Alec Baldwin
Sluiten