Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 26 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Opmerkelijke televisie: door VI verguisde Erik ten Hag belt tijdens uitzending

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft de mannen van Veronica Inside gisteravond nogal verrast. Tijdens de live-uitzending belde de eerder door de mannen verguisde voetbalcoach tafelgast Hans Kraay jr. op, die op dat moment bij het voetbalpraatprogramma zat. Er ontstond een opmerkelijk gesprek tussen de VI-mannen en Ten Hag.

„Nee, toch!”, aldus Hans Kraay jr. die zijn mobiel in zijn broekzak voelt trillen terwijl hij het over het optreden van Feyenoord-speler Bryan Linssen heeft. „Zou het Linssen zijn?”’, aldus de mannen. „Het is Erik ten Hag!”, roept Kraay jr., tot verbazing van de studio. Een opvallend telefoontje, want de Ajax-trainer en de VI-mannen zijn absoluut niet de beste vrienden.

Johan Derksen maakte de Ajax-trainer als eens uit voor ‘stripfiguur’ en ‘tuinkabouter‘. En René van der Gijp doet wel eens een imitatie van de trainer, waarin vooral zijn schorre stem het moet ontgelden. Ten Hag ligt er overigens niet wakker van, zei hij eerder in voetbalblad Voetbal International. De Ajax-trainer is lang niet de enige waar Derksen en Van der Gijp weinig goeds voor over hebben.

Belletje vanwege een gemiste oproep

Al snel zou blijken dat Ten Hag Hans Kraay jr. helemaal niet live tijdens de uitzending wilde bellen. Hij wist niet dat de ESPN-journalist en voetbalanalist in de uitzending zat. Een misverstand dus: Ten Hag belde ‘Hansie’ terug na een gemiste oproep.

„Erik, jij kijkt niet?”, begint Kraay jr. die de telefoon opneemt. „Naar dat vervelende programma natuurlijk, met die vervelende man met die snor.” Over de telefoon is te horen dat de Ajax-trainer het programma nooit kijkt. Tot ongenoegen van de VI-mannen: „Ah joh, pleur op”, zegt Van der Gijp.

De gemiste oproep blijkt te gaan over de reünie bij De Graafschap, is op te maken uit de woorden van Hans Kraay jr. aan Ten Hag over de telefoon. „Als jij nou een uurtje aanschuift bij ons in Goedemorgen Eredivisie, dan kom ik naar Doetinchem. Akkoord? Dan geef ik nu René nog even, anders geloven ze hier niet dat jij het echt bent.”

Gesprek tussen René van der Gijp en Erik ten Hag

Van der Gijp neemt vervolgens op karakteristieke wijze de telefoon over. Hij vraagt de trainer van Ajax naar zijn verleden bij De Graafschap. „Heb jij daar gespeeld, Erik? Heb jij die club écht op de kaart gezet? Dat niet? Zat je op de bank? Ook niet? Je speelde gewoon? Oké, jongen. Nou, het gaat lekker nu bij Ajax, hè. Lekker man. Van genieten, neem lekker een biertje vanavond. En zet onze uitzending op!”

Kraay jr. legt daarna aan de VI-mannen uit dat Ten Hag hem had gevraagd om aanwezig te zijn bij een reünie voor oud-spelers van De Graafschap. De twee oud-voetballers speelden samen tijdens het kampioensjaar begin jaren 90. „Na het interview dat ik met hem had na Ajax – PSV, vroeg hij of ik bij de reünie zou zijn.”

Kraay jr. zei: „Nee, ik ben er niet, want wij hebben dan Goedemorgen Eredivisie.” Ten Hag zou daarop voorgesteld hebben dat sportzender ESPN de talkshow vanuit Doetinchem moet uitzenden. „Dan kom ik, zei Ten Hag”, aldus Kraay jr. „Dus we gaan met het hele circus naar Doetinchem.”

Kijk hier het hele fragment terug.

Is Ajax te groot voor Eredivisie na vernedering PSV? ‘Staat geen enkele maat op Ajax’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opmerkelijke televisie: door VI verguisde Erik ten Hag belt tijdens uitzending
Sluiten