Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Televisie 23 okt 2021

Lucky TV voor Ron Fresen zorgt voor tranen van het lachen én ontroering

Politiek verslaggever Ron Fresen kon vrijdagavond zijn tranen niet bedwingen bij de speciale LuckyTV die als eerbetoon voor hem is gemaakt. De verslaggever stopt bij het NOS Journaal vanwege zijn ongeneeslijke ziekte en deed aan tafel bij Jinek zijn verhaal.

Ron Fresen liet deze week weten dat hij bezig is aan zijn laatste politieke seizoen bij het achtuurjournaal.

Ron Fresen doet verhaal bij Jinek

Fresen is gediagnosticeerd met ongeneeslijke prostaatkanker en wil meer tijd met zijn familie doorbrengen. Het nieuws sloeg in als een bom bij trouwe kijkers van het NOS Journaal, politici en collega’s in het vak. Voor Fresen zelf is het al sinds 2018 bekend dat de prostaatkanker, waar hij al eerder mee te maken kreeg, is teruggekeerd.

„Ik weet zelf al drie jaar dat ik prostaatkanker heb en ik weet wat het wel is en niet is. Het is een vervelende ziekte en in mijn geval inderdaad niet meer te genezen, maar ik zit hier en voel me kerngezond en superfit. Ik heb eigenlijk nooit ergens last van”, vertelt hij vrijdagavond aan tafel bij Jinek.

‘Voel me nog steeds kerngezond’

Hij heeft het nieuws echter lang voor zich gehouden, omdat hij niet wilde dat het zijn werk zou beïnvloeden. Ook nu vindt hij de reacties op zijn verhaal lastig. „Ik zat ernaar te kijken en er werd over mij gesproken alsof ik al bijna dood was. En sorry, niets is minder waar. Ik voel me nog steeds kerngezond en er is nog volop perspectief.”

Om die reden besloot Fresen ook aan te schuiven bij Jinek. „Ik vind dat je er normaal over moet doen en normaal over moet praten. Daarom zit ik ook hier. Maar alles wel in de goede context als het kan.”

LuckyTV over Ron Fresen

Eva Jinek had aan het einde van het gesprek een verrassing voor de verslaggever. Er is een speciale LuckyTV over Fresen gemaakt als eerbetoon aan zijn tijd bij het achtuurjournaal. Freser kon er hartelijk om lachen, tot opluchting van Jinek. Maar: „Toch nog tranen in mijn ogen!” roept Fresen uit na het fragment.

Het LuckyTV-fragment is hier te bekijken.

Radiostilte rondom kabinetsformatie: dit speelt er op dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lucky TV voor Ron Fresen zorgt voor tranen van het lachen én ontroering
Sluiten