Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Televisie 16 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit kosten de pakken van The Masked Singer (en het is véél)

The Masked Singer is razend populair. Niet alleen vanwege het zangtalent en het mysterie (wie zit er in die pakken?), maar ook vanwege de extravagante pakken zelf. En die worden niet voor een prikkie gemaakt…

Dat onthult oud-kandidaat Samantha Steenwijk bij Radio Veronica.

Extravagantie en glitters

Van vuurvogels tot lama’s en van Neptunus tot elfjes: niets is te gek voor het podium van The Masked Singer. De kandidaten laten hun zangkunsten horen terwijl ze onherkenbaar worden gemaakt in een extravagant pak vol versiering, glitters en meer. Aan de jury en het publiek de taak om te ontdekken welke bekende Nederlander er in het pak verstopt zit, aan de hand van enkel hun stem. Geen makkelijke opgave, bleek gisteren maar weer uit de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

Maar niet alleen de jury en kandidaten doen hard hun best om het programma een succes te maken, ook achter de schermen is een enorm team aan het werk. Vooral het maken van de pakken is een behoorlijke klus, die onder andere toebedeeld is aan kostuumatelier Coupe de Théâtre. RTL Nieuws ontdekte hoe zijn op Facebook laten zien hoe de Masked Singer-pakken ontworpen en gemaakt worden, van tekening tot eindresultaat. Zo maakten ze onder andere het pak van Neptunus en de vuurvogel.

Dit kosten de pakken van The Masked Singer

Het maken van de pakken is duidelijk een tijdrovende en arbeidsintensieve klus, wat betekent dat er ook een aardig prijskaartje aan hangt. Oud-deelnemer Samantha Steenwijk, die vermomd was in een Kameleon-pak, onthulde bij Radio Veronica hoe hoog dat prijskaartje wel niet was. Ze had haar pak namelijk graag mee naar huis willen nemen, maar dat mocht niet vanwege de enorme waarde. “Die pakken zijn zo duur. Ze hebben mij verteld dat ze ruim 10.000 euro per stuk zijn.” Best zonde dat sommige pakken dan maar één keer gebruikt worden, wanneer een kandidaat het programma al bij de eerste aflevering moet verlaten…

Jaaaaaaaaa het is gelukt!!! We zijn door met onze Neptunus! Zie hier het bijzondere maakproces. Wat een lol hebben we…

Posted by Coupe de Théâtre on Friday, October 2, 2020

THE Making of “ de vuurvogel” Wat hebben we hiervan genoten om dit kostuum te mogen maken voor The masked Singer. En wat…

Posted by Coupe de Théâtre on Saturday, September 26, 2020

The Masked Singer is elke vrijdagavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit kosten de pakken van The Masked Singer (en het is véél)
Sluiten