Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 6 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Nieuw programma Stars on Stage moet van déze ‘doodgewone’ BN’ers echte musicalsterren maken, maar lukt dat?

Bekende Nederlanders die de „ultieme uitdaging” aangaan om te worden opgeleid tot musicalster, dat is wat het nieuwe RTL-programma Stars on Stage zou moeten doen. Komt dat goed uit de verf? Onder kijkers heerst verdeeldheid.

Stars on Stage, dat wordt gepresenteerd door Jamai Loman en Buddy Vedder, werd gisteravond afgetrapt met een muzikale performance van de presentatoren. „Acht sterren gaan de voor hen onbekende wereld van musical ontdekken”, aldus Jamai.

Aftrap Stars on Stage

Wie over de optredens oordeelt, zijn de vaste juryleden Albert Verlinde en Paul de Leeuw, die worden bijgestaan door twee wekelijks wisselende „grote namen uit het musicalvak”. In deze eerste aflevering hebben Vajèn van den Bosch („Deze kleine ukkepuk is een wereldster geworden!”, aldus Verlinde) en Lone van Roosendaal zich bij de jury geschaard.

De competitie barst los

Emma Heesters trapt de competitie af met een optreden uit de musical Flashdance. En dat heeft ze „gemengd” gedaan volgens de jury. De dans zou volgens Verlinde te los staan van de zang. In totaal weet Heesters 14 sterren te krijgen van de jury.

Lisa Loeb weet met een lied uit Les Misérables 15 sterren te krijgen. Na haar optreden wordt ze emotioneel van het applaus. „Sorry, ja, ik ben zwanger, dus ik heb last van m’n hormonen.”

‘Ik zit in een heel ander segment’

Dan is John de Bever aan de beurt, met een lied uit My Fair Lady. „Ik kende het niet. Ja, ik zit in een heel ander segment met zingen, maar ik ga het gewoon proberen.” Dat proberen lukte aardig, maar het was niet genoeg om de jury mee in te palmen. „Ik denk niet dat je hier een tournee mee kunt vullen. Het was geen dansen, het was hordelopen”, aldus De Leeuw.

Voor Klibansky was Moulin Rouge „te hoog gegrepen”, zegt De Leeuw, waar de rest van de jury zich wel in kan vinden. Daarna weet Glen Faria de „ziel te raken” met The Lion King. „Het was hogeschool musical wat je hier stond te doen”, aldus Verlinde. Daarom geeft Verlinde vijf sterren, evenals Van den Bosch en Van Roosendaal.

Gesloopt van de zenuwen

Dan mag Sylvia Geersen schitteren, die al de hele aflevering met zenuwen te zien is bij haar mede-sterren. Tijdens haar optreden wordt ze meermaals overrompeld door haar zenuwen. „Ik zie zo dat je uit de Rotterdamse haven wordt gevist”, aldus De Leeuw over haar optreden als Ariël in De Kleine Zeemeermin. Wat de overeenkomsten zijn tussen Geersen en Ariël? „Dat stukje dat ze geen stem meer heeft”, lacht ze.

Michel Mulder heeft een verbluffend optreden verzorgt en daarmee staat valt ieder zijn mond open. Zijn broer zit ook in het publiek: „Heb jij ook zo’n talent?” „Als hij ook nog gaat zingen, ga ik naar huis”, aldus Gerard Joling, die eerder optrad.

Deze BN’er is verlost van het musicalprogramma

Samen met Glen Faria eindigt Mulder in Stars on Stage bovenaan met 19 sterren. Uiteindelijk heeft het publiek besloten om John de Bever te verlossen van het musicalprogramma.

Stars on Stage terugkijken kan via Videoland.

Sor doet mee aan Wie is de Mol? en zat in z’n eentje te juichen toen hij het hoorde

Amy Rose klaar met twijfels van Saul in Winter Vol Liefde: ‘Ga lekker voor mij’

Tranen vloeien rijkelijk in Steenrijk, Straatarm: ‘Ik vind het heel erg, ik vind het zielig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties