Famme.nl
Famme.nl Reizen 16 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Herfstvakantie: 8 leuke overnachtingen voor het hele gezin

Willen jullie er deze herfstvakantie lekker even uit met het hele gezin? Ga dan een weekendje weg naar één van deze kindvriendelijke overnachtingen. Genoeg te doen voor alle leeftijden zodat niemand zich hoeft te vervelen. Klinkt goed, toch?

Laten we eerlijk zijn, als de kinderen zich vermaken ben je al snel blij. Een kidsproof locatie waar de kinderen lekker kunnen rennen en spelen is daarom ideaal, maar het is wel zo fijn als het na hun bedtijd óók nog een beetje leuk voor de volwassenen is. Wij zochten acht van die pareltjes voor jullie uit, je hoeft alleen nog maar te kiezen.

1. De Bonte Wever – Drenthe

De Bonte Wever is een hotel met alles erop en eraan. Er is een subtropisch zwemparadijs, indoorspeeltuin, glow in the dark bowling, computerspellen, fietsverhuur en een ijsbaan in de winter. Ook is er een fitness voor als je zelf nog even sportief bezig wil zijn. In het Wevershuis kunnen kinderen knutselen of andere activiteiten doen met het animatieteam. Een overnachting is inclusief het ontbijt en gebruik van de faciliteiten.

Een foto van een jongen die in een zwembad les krijgt
Beeld ter illustratie. Foto: Colourbox

2. Strandhotel Seeduyn – Vlieland

Vlieland is een heerlijk eiland, zeker met kinderen! Alles is dichtbij en vanwege het weinige verkeer is het er ook nog eens heel veilig. Dit hotel ligt naast het strand en vlakbij een gezellige strandtent voor warme chocomelk. Maar ook in het hotel zelf hoef je je niet te vervelen. Er is namelijk een binnenzwembad, speeltuin en een animatieteam. Wil je zelf even ontspannen? Dan kun je gebruik maken van de sauna en het Turks stoombad.

3. Hotel Zuiderduin – Noord-Holland

Vervelen kan eigenlijk niet bij Hotel Zuiderduin. De kinderen kunnen naar hartenlust zwemmen en plonzen in het binnenzwembad. Terwijl jij even ontspant in het wellness gedeelte. Ook kunnen jullie bowlen en spelen in het indoorspeelparadijs genaamd ‘Wally de Walrus’. Even wat frisse lucht nodig? Het strand van Egmond aan Zee ligt om de hoek voor een heerlijke strandwandeling. Een weekendje weg met voor ieder wat wils dus.

4. Safaripark Beekse Bergen – Noord-Brabant

Wakker worden tussen de giraffen. Dat is nog eens indrukwekkend. Nadat je overdag je ogen hebt uitgekeken in het safaripark kun je heerlijk tot rust komen in je eigen Safari Lodge. Misschien zie je als je wakker wordt wel een babyolifant langslopen. Je waant je dus helemaal in het buitenland terwijl je gewoon in Noord-Brabant bent! Een weekendje verblijven hier is echt een bijzondere ervaring voor het hele gezin.

Overzicht: wanneer pretparken / dierentuinen open?
Je waant je dus helemaal in het buitenland terwijl je gewoon in Noord-Brabant bent! Foto: Safaripark Beekse Bergen

5. De Boerenlodge – Drenthe

Voor het echte boerenleven kun je terecht bij de Boerenlodge. Hier ben je van alle gemakken voorzien. Als ouders geniet je van de hottub en een lekker wijntje op de verwarmde veranda. Voor de kids is er eindeloos veel binnen- en buitenspeelgoed, een hooizolder om op te slapen en een tuin met speelhuis. Natuurlijk zijn er ook genoeg dieren om te aaien en knuffelen. Extra fijn is dat de Boerenlodge een vrijstaand huis is, helemaal voor jezelf. Geen last van andere gasten dus!

6. Holiday Inn – Zuid-Holland

Wil je deze vakantie naar het vernieuwde Naturalis in Leiden of misschien wel naar het leerzame Corpus?  Combineer je bezoek dan met een overnachting. Bij Holiday Inn heb je toegang tot het overdekte zwembad, de sauna en een vrolijk gekleurde binnenspeeltuin. Ook leuk, bij de ‘kids check-in’ kunnen kinderen zichzelf registreren als gast. Ze mogen een eigen button laten maken en krijgen ze een verrassingsbox. Dat voelt nog eens stoer!

7. De Efteling – Noord-Brabant

Misschien wel het bekendste pretpark van Nederland is de Efteling. Grote kans dat je kinderen een gat in de lucht springen als je ze vertelt dat jullie daar naartoe gaan. En als je er dan ook nog eens gaat overnachten, wordt het wel echt heel speciaal. Bij het park zit een hotel waar je kunt verblijven zodat jullie je het hele weekend in een sprookje wanen. Je kan er zelfs in prachtige themakamers slapen. Blijf je helemaal in de Efteling-sfeer.

Op deze foto zie je mascotte Pardoes met op de achtergrond de Efteling
Mascotte Pardoes in De Efteling. Foto: ANP / Rob Engelaar

8. Hotel Kruller – Otterlo

Een van de mooiste plekken van Nederland voor een weekendje weg, zeker in de herfst, is toch wel de Hoge Veluwe. Lekker wandelen en fietsen door het bos of over de hei. Je kunt er gratis witte fietsen huren. Of bezoek samen het Kröller Muller Museum.  Als je blijft overnachten dan is Hotel Kruller een aanrader. Het hotel is met een Happy Family kamer ingesteld op kinderen. Bovendien verblijft je kroost onder de vier jaar hier gratis.

Beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op De Vries

Nederland geniet van Masked Singer en terugkeer Loretta Schrijver

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.