Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Entertainment 5 okt 2021

Eva Jinek brengt boek over succes uit: ‘Mijn liefdesproject’

Eva Jinek brengt volgende maand haar nieuwe boek uit: Droom groot – verhalen van voorbeelden. De journalist, presentator en talkshowhost interviewt en portretteert rolmodellen over hun weg naar succes en geluk. Een interviewbundel met vrouwen naar wie zij opkijkt, ook wel haar „liefdesproject”.

We worden dagelijks allemaal overspoeld met kreten als „geluk maak je zelf” en „stap uit je comfortzone”, als adviezen om een succesvol en gelukkig leven te leiden. Maar volgens Eva Jinek hebben we daar iets tastbaars voor nodig.

Nieuw boek Eva Jinek: Droom groot

Voor haar nieuwe boek Droom groot interviewde Jinek daarom een selectie van pioniers en rolmodellen naar wie zij opkijkt. Het zijn mensen die bereid zijn om te vertellen over hun succes én de strijd die daar aan voorafging. Daardoor komen er veel kwetsbare onderwerpen bij kijken in dit boek. Denk aan onzekerheid, eenzaamheid, het verlies van je gezondheid of je kind, vooroordelen of bijvoorbeeld een troosteloze jeugd.

Hierdoor wil Jinek laten zien wat lezers van deze mensen kunnen leren. Want dat ze succesvol zijn, dat kunnen we al zien aan hun CV, legt de journalist uit op haar website. „Nog veel interessanter is welke weg ze hebben afgelegd om succesvol te worden. Wat hebben ze moeten doen? Wat dachten ze en voelden ze?”

Volgens haar vergt dat soort verhalen „aandacht voor details”, en dat is precies de manier waarop iedereen is geïnterviewd. „Juist in de hele specifieke details van iemands leven zit namelijk de universele boodschap, de lessen voor ons allemaal.”

Droom groot is pas deel 1

Voor het boek sprak Eva Jinek met bekende en minder bekende mensen, zoals Carry Knoops, Roxeanne Hazes, Naz Kawan, Merel Westrik, Angela Maas, Rianne Letschert en Eva’s moeder Radana. De interviews worden ondersteund door portretten van fotograaf Robin de Puy.

Een vervolg sluit de talkshowhowst nu al niet uit. Volgens haar is zo’n verzameling mensen namelijk nooit compleet. „De geïnterviewden in Droom groot zie ik als een aanzet, het begin van een verzameling”, schrijft ze. „Ik zei toch dat het een liefdesproject was geworden?!”

Droom groot – verhalen van voorbeelden, verschijnt op 26 november bij Uitgeverij Spectrum. 

Serious Request niet meer met het Rode Kruis, wil nu het regenwoud redden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eva Jinek brengt boek over succes uit: ‘Mijn liefdesproject’
Sluiten