Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 12 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Kijkers lyrisch over muzikaal UnmuteUs-protest bij Matthijs Gaat Door: ‘Kippenvel’

Matthijs van Nieuwkerk z’n Matthijs Gaat Door werd gisteravond een muzikaal protest voor UnmuteUs. Tijdens het slot van de uitzending pakten vijftig Nederlandse artiesten hun instrumenten en gebruikten hun stem voor een knallende boodschap. Kijkers waren razend enthousiast en loofden het programma op Twitter.

Matthijs Gaat Door is een programma dat over één ding gaat: muziek. Verschillende gasten praten aan tafel bij Van Nieuwkerk mee over actualiteiten en hun passie voor muziek. Over de coronacrisis, mooie herinneringen en soms gewoon hun eigen verhaal. Er is ruimte voor poëzie, muzikale verzoekjes en fragmenten.

Matthijs Gaat Door laat protestgeluid voor UnmuteUs horen

Maar de klap op de vuurpijl was toch echt de slotact van de uitzending. Het was amper bij te houden welke bekende gezichten er allemaal in de studio waren verschenen om zich te laten horen voor UnmuteUs. „Zowel het begin als het slot van een dag waarin de evenementenbranche voor zichzelf opkomt. Unmute them please”, kondigde Van Nieuwkerk ze aan.

Zaterdag was er namelijk wederom grootschalig protest in verschillende steden. Onder de naam #UnmuteUs demonstreerden duizenden mensen tegen het coronabeleid. De evenementen- en muziekbranche ligt momenteel stil en daar zijn veel mensen niet blij mee. Ook in de studio bij Van Nieuwkerk klonk daarom een muzikaal protestgeluid.

Kijkers lovend over muzikaal protest op Twitter

Doe Maar’s Henny Vrienten, Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis, zusjes OG3NE, saxofoniste Candy Dulfer, Nick Schilder en nog een hele hoop anderen kwamen voorbij. Na de aankondiging van Van Nieuwkerk klonken de eerste tonen van het nummer Dance to the Music van Sly and the Family Stone. Wat uitliep tot een groot feest. Blazers, drums, gitaren, hoge uithalen braken de studio volledig af. En dit alles om een statement te maken naar het huidige coronabeleid. Zou Mark Rutte gekeken hebben?

Kijkers zijn razend enthousiast over het programma en de protestactie en spreken hun lof uit op social media. „Kippenvel” , „wat een finale”, „zodeknetter” en „we kunnen niet zonder muziek”, schrijven twitteraars.

Wil je de hele uitzending van Matthijs Gaat Door bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier. 

Bløf-zanger roept radiostations op: ‘Draai 24 uur geen muziek’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers lyrisch over muzikaal UnmuteUs-protest bij Matthijs Gaat Door: ‘Kippenvel’
Sluiten