Julia Osendarp
Julia Osendarp Relaties & seks 12 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Oeps! September is de populairste maand voor vreemdgangers

Wantrouw jij je partner af en toe? Houd dan vooral in september een oogje in het zeil. Uit onderzoek blijkt namelijk dat september de populairste maand is onder vreemdgangers. Affaires en vreemdgaan komen dan meer voor dan in andere maanden.

September ‘gevaarlijk’ voor vreemdgangers en affaires

De herfst bemoedigt klaarblijkelijk eerder tot vreemdgaan. Dit gebeurt volgens onderzoek namelijk ieder jaar. Door het einde van de zomer en vakantie en de komst van het najaar, zijn mensen sneller geneigd om vreemd te gaan. Maar door een jaar van lockdowns, coronastress en weinig prikkels, kan de mate van vreemdgaan dit jaar nog een tandje erger zijn.

Een datingwebsite die affaires ondersteund, claimt namelijk dat dit najaar recordaantallen mensen opzoek gaan naar een nieuwe vlam. Wanneer de gewone werkweek weer begint, zullen ook de affaires weer opborrelen. Affaires op de werkvloer komen namelijk regelmatig voor.

Lockdowns en pandemie hebben invloed

De datingsite deed ondervroeg hun 2000 gebruikers. Daarvan vertelde 78 procent dat de terugkeer naar kantoor na een periode van thuiswerken, affaires makkelijker maken. 54 procent stelt dat ze door de pandemie hun relatie anders bekijken.

Een derde van de mannen (32 procent) en vrouwen (34 procent) meldt dat ze minder passie voelen voor hun partner. Dit nadat ze lange tijd samen thuis hebben doorgebracht door de lockdowns.

https://twitter.com/sharonaaa_/status/1436219740322680837

Vreemdgaan op kantoor

Tegen onze Britse Metro-collega’s bevestigt seks- en relatiedeskundige Jessica Leoni dat september een ‘gevaarlijke’ maand is. „September is altijd de maand dat affaires veel voorkomen. Dat is waarom we het ook wel sekstember noemen.”

„Vakanties zijn vaak een keerpunt voor koppels. Dan realiseert men zich dat ze weinig gemeen hebben of dat de seks saai is. Zelfs als ze in een mooie omgeving zijn met goed weer”, aldus Leoni. „Als je partner zich vreemd gedraagt sinds hij of zij weer terug naar kantoor is deze maandm, kun je je afvragen wat er speelt”, vertelt de relatiedeskundige.

https://twitter.com/EmmaRoest/status/1436414945231622151

Overige maanden voor vreemdgaan

Trek alleen niet te snel conclusies, want september verandert heus niet iedereen in bedriegers. Als je partner loyaal en betrouwbaar is, zal niet ineens de herfst hem of haar in een vreemdganger veranderen. Hieronder vind je trouwens een lijstje met de overige maanden die vreemdgaan makkelijker maken. Toch handig voor in de agenda.

 1. September
 2. Januari
 3. Februari
 4. Maart
 5. Oktober
 6. Juli
 7. Juni
 8. Mei
 9. April
 10. December
 11. November
 12. Augustus

1 op de 3 singles wil eerder weg tijdens een date, maar doet dat niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.