Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 29 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Geëmotioneerde Mart Hoogkamer over stroeve band met vader: ‘Hij pushte me’

Zanger Mart Hoogkamer schoof gister aan bij Johnny de Mol’s HLF8. Daar vertelde hij over de documentaire die uitkomt over hem en zijn vader. De twee hebben een moeizame band, die behoorlijk wat van de jonge Hoogkamer vroeg.

Mart Hoogkamer is door zijn Zwemmen in Bacardi Lemon-hit ineens Nederlands bekendste volkszanger. Maar zijn weg naar succes was een stuk langer dan het wellicht lijkt. Zijn vader speelde daar een cruciale rol bij, die niet altijd even leuk was voor de zanger.

Moeilijke band tussen Mart Hoogkamer en vader

De vader van Hoogkamer was vroeger als kind ook zanger. Maar kreeg de baard in de keel, dronk alcohol en ging met de verkeerde mensen om. Daar viel zijn carrière in het water. Zijn zoon kreeg de opdracht de dromen waar te maken die hij zelf ooit had en dat valt de jonge Hoogkamer nog steeds zwaar.

De vader zag iets in zijn zoon en begon hem te pushen in het volkszangersvak. Aan de HLF8-tafel raakt Hoogkamer duidelijk geëmotioneerd. Want het was niet altijd makkelijk voor hem. „Op een positieve manier probeerde hij me een beetje af te zeiken. Om me te pushen, omdat hij het zag. Dan zei hij: ‘Mart, als jij je liedje van a tot z helemaal goed zingt, dan mag je Goede Tijden afkijken’.”

Documentaire over vader en zoon

Maar dat was niet altijd leuk voor de toen zeer jonge Hoogkamer. „Dan kom je op een leeftijd dat je denkt: daar komt-ie weer. Op dat moment begin je hem niet te haten, maar je gaat hem niet meer echt leuk vinden. De muziek ook niet, het kwam m’n oren uit.”

De band tussen vader en zoon werd de afgelopen jaren vastgelegd voor een documentaire Van Vader op Zoon. Die film gaat binnenkort in premiere, na de doorbraak van de volkszanger. In de uitzending van HLF8 ziet de kijker alvast een voorproefje van de documentaire.

Geëmotioneerde Hoogkamer

Journalist René Mioch luistert aan tafel aandachtig mee met Hoogkamer. „Ik hoop dat jij er in de komende jaren met al dat succes voor zorgt dat je heel goede mensen om je heen krijgt die je gaan begeleiden”, zegt Mioch. De journalist legt uit dat in „die klote-Hollywoord-wereld” veel jongens na hun succes aftakelen. „Omdat ze met de verkeerde mensen omgaan”.

Hoogkamer vertelt later, terwijl de tranen over zijn wangen rollen, waarom het hem zo raakt. „Omdat ik weet hoe graag hij dit had willen hebben. Hij voelt zich gefaald, dat is wat het is.”

De kijkcijfers van de talkshow van Johnny de Mol zijn de laatste tijd niet bepaald denderend. Gister keken slechts 145.000 mensen naar de uitzending. Wel speelde de veelbekeken voetbalwedstrijd Ajax – Besiktas daar waarschijnlijk een rol in.

Wil je de hele uitzending van HLF8 bekijken? De aflevering van gisteravond vind je hier.

Team Bring Insiya Back deelt wanhopige video nu ontvoering van meisje 5 jaar duurt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.