Metro en ANP
Metro en ANP Televisie 11 jul 2021

Studio RTL Boulevard weg van Leidseplein na dreiging

De live-uitzendingen van RTL Boulevard worden voorlopig niet meer vanaf het Leidseplein in Amsterdam uitgezonden. Dat bevestigen meerdere bronnen aan het AD. Waar de redactie zich zal vestigen, is vooralsnog onduidelijk.

Het vertrek volgt nadat de studio gisteren werd ontruimd vanwege ‘ernstige dreiging’. Afgelopen dinsdag werd Peter R. de Vries kort na de uitzending van het programma neergeschoten op straat. Of de nieuwe bedreiging daarmee te maken heeft, is niet bekend.

RTL Boulevard Peter R. de Vries aanslag
Presentatoren Marieke Elsinga en Lex Uiting leggen bloemen op de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten. Foto: ANP / Herman Wouters

Besluit RTL

Meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar zeggen tegen het AD dat RTL heeft besloten om ook de aankomende uitzendingen in ieder geval de komende dagen niet vanaf het Leidseplein te presenteren. Er is nog steeds onduidelijkheid over de opnamelocatie van RTL Boulevard. De zender kan nog geen duidelijkheid geven over een eventuele alternatieve studio, meldt een woordvoerder. De eerstvolgende uitzending van RTL Boulevard staat gepland voor zondagavond.

OMT bezorgd om kwetsbare bevolking, Nederland kleurt steeds roder

Droom die uitkomt: Messi in tranen na winnen Copa América met Argentinië

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Studio RTL Boulevard weg van Leidseplein na dreiging
Sluiten