Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten per direct stoppen met De Vooravond, worden vervangen

Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten per direct stoppen met de presentatie van De Vooravond. Sophie Hilbrand en Khalid Kasem nemen het stokje van de twee presentatoren over. Dat meldt BNNVARA, maker van het programma.

Op het moment heeft De Vooravond een zomerstop, vanaf 30 augustus zijn Hilbrand en Kasem afwisselend te zien, tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO 1.

Gert-Jan Hox, directeur Content bij BNNVARA legt het besluit uit: „Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij zijn als duo met in elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven.” Volgens hem kwamen daar goede gesprekken en spraakmakende momenten uit voort, maar De Vooravond mist ook de urgentie die BNNVARA zoekt.

De omroep hoopt dat dat door de afwisselende presentatie van Hilbrand en Kasem, opgelost wordt. Hox: „Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt. Renze en Fidan zijn allebei programmamakers die we vanwege hun passie, vakmanschap en lef heel graag behouden bij BNNVARA. We zijn met hen in gesprek over toekomstige programma’s en projecten.”

Renze Klamer: ‘Sta perplex’

Klamer heeft inmiddels gereageerd op de beslissing van BNNVARA. De omroep zegt dus dat de urgentie van De Vooravond mist, maar Klamer dacht juist dat er meer entertainment nodig was.

„Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen.”

Ekiz en Klamer stoppen met De Vooravond

Kasem en Hilbrand reageren allebei enthousiast op de overname van De Vooravond. Hilbrand, die al anderhalf jaar één dag per week Op1 presenteert, samen met Hugo Logtenberg, zegt dat dat ‘naar meer’ smaakt. „Ik ga Hugo wel erg missen, maar ben er trots op dat ik voor m’n cluppie BNNVARA op die mooie plek, samen met een nieuw team, dit programma kan gaan maken. En ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe man in m’n leven.” Hilbrand is tot en met 5 juli nog te zien als presentator van Op1, op maandagavonden.

Kasem is (nog) geen presentator, maar advocaat met een eigen advocatenkantoor. Je kent hem misschien als de woordvoerder van de familie van voetballer Abdelhak Nouri. Ook deed hij mee aan De Slimste Mens. Hij nam daar de tweede plek in. Kasem: „Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd om met Sophie en het hele team een talkshow te maken waar mensen met veel plezier naar willen kijken.”

Grapperhaus over zedenzaken: ‘Niet de bedoeling om aangifte te ontmoedigen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.