Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 12 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Alle favoriete boeren (met vrouw en kinderen) te zien bij ontroerende Boer zoekt Vrouw-special

Boer zoekt Vrouw is al sinds 2004 op de buis, en dat heeft, zo blijkt na de special gisteravond, héél wat BZV-baby’s opgeleverd. Er zijn inmiddels, na 17 jaar Boer zoekt Vrouw, negentig BZV-baby’s geboren. In een ontroerende special ging Yvon Jaspers langs bij veel van de koppels die zij zo kundig heeft gekoppeld. En wat blijkt: veel stellen zijn nog bij elkaar, hebben een hele sloot aan kinderen én genieten nog volop van het boerenleven.

Op sociale media zijn kijkers dolenthousiast en de kijkcijfers liegen er ook niet om. Maar liefst 1,6 miljoen mensen bewonderden de boeren met hun gelukkige gezinnetjes. Wel worden de reguliere uitzendingen gemiddeld door twee keer zoveel mensen bekeken. Vanwege de pandemie konden afgelopen jaar geen opnames plaatsvinden, maar daar komt verandering in. Jaspers beloofde, aan het eind van de babyspecial, dat de opnames van een nieuwe reeks in het najaar moeten plaatsvinden.

Zij riep alle vrijgezelle boeren en boerinnen van Nederland op zich op te geven. Maar wanneer we het twaalfde seizoen kunnen bekijken, is nog niet bekend.

Zo heet het pasgeboren kindje van boerin Steffi en haar partner Roel

Boer Zoekt Vrouw-‘gezinsgeluk’

Na het zien van deze babyspecial zijn de vrijgezelle boeren en boerinnen van ons land vast naar hun computer gesprint om zich aan te melden. Tijdens de uitzending kregen we namelijk een inkijkje in het leven van veel boeren, die nu dolgelukkig zijn met vrouw en kinderen. Opvallend detail: een groot aantal boeren heeft (tot nu toe) vier kinderen gekregen. En die kinderen helpen, met speelgoedtractors en in kleine boerenpakjes, allemaal mee op de boerderij. Een kijker stelt zich terecht de vraag af of „boer worden dan de oplossing is voor alle vruchtbaarheidsproblemen”.

Hieronder te zien: boer Wietse en zijn vrouw Neeltje, voor wie hij tijdens zijn Boer zoekt Vrouw-seizoen als een blok viel. De stille boer en dat vrolijke, enthousiaste meisje. Jaspers gaf toe dat ze zelf ook haar twijfels had: „Hoe gaan die twee bij elkaar passen?” Maar volgens Neeltje is dat heel simpel: „Je moet elkaar een beetje aanvullen in een relatie.” En aanvullen deden ze, want ook zij zijn gelukkig getrouwd en hebben hun gezin inmiddels met drie kinderen uitgebreid.

‘Oma’ Yvon Jaspers

Waar kijkers het ook over eens zijn, is hoe bijzonder het is dat al die kinderen zich meteen op hun gemak lijken te voelen bij de Boer zoekt Vrouw-presentatrice. Ze wordt dan ook gekscherend ‘oma Yvon’ genoemd. „Al die kinderen kwebbelen vrolijk met oma Yvon. Dat is toch ook wel een gave wanneer kinderen je zo gauw vertrouwen als vreemde.”

‘Genoten’

Volgens Marie-Claire was deze Boer zoekt Vrouw-special even „een roze wolk”. „Allemaal blije mensen en blakend gezonde baby’s, peuters en kleuters.. ik heb genoten van de Boer zoekt Vrouw-spruiten. Heerlijk, gemiddeld vier kinderen en dan tussen de koeien opgroeien..”

Daar kunnen veel anderen zich in vinden:

Wil je de Boer zoekt Vrouw-special terugkijken? Dat kan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alle favoriete boeren (met vrouw en kinderen) te zien bij ontroerende Boer zoekt Vrouw-special
Sluiten