Anne Kersten
Anne Kersten Televisie 22 mrt 2021

Kijkers in verwarring na storing en noodband tijdens Zondag met Lubach

De voorlaatste aflevering van Zondag met Lubach heeft kijkers in verwarring achtergelaten. Na een minuut of tien werd er een ‘noodband’ gestart.

Met nog één aflevering te gaan is het letterlijk aftellen voor Zondag met Lubach. De aflevering van gisteren (de op een na laatste dus) werd door ruim 1,6 miljoen mensen bekeken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. En die 1,6 miljoen kijkers zagen het tijdens de uitzending goed misgaan.

Nadat het een paar minuten over de Tweede Kamerverkiezingen en de nieuwe partijen in de Kamer gaat, switcht presentator Arjen Lubach naar Brazilië en de coronabesmettingen daar. Dan valt het vertrouwde studiobeeld weg, terwijl er een ‘connection lost’ te zien is.

ZML: ‘Verbinding met Hilversum is verbroken’

„De verbinding met Hilversum is tijdelijk verbroken”, klinkt het, terwijl er een noodband wordt gestart. „We werken aan een oplossing. U kijkt naar de noodband van Zondag met Lubach.” Na een paar seconden is Arjen Lubach weer in de studio te zien, maar dan met een sterk verouderd kapsel. We zijn ‘terug’ in 2010. (Niet echt dus, want het programma bestond toen nog helemaal niet).

Noodband wordt gestart

„We gaan door met een nieuw fenomeen op het internet: Twitter”, begint een ’11 jaar jongere’ Lubach. Twitter werd in 2006 opgericht en was in 2009 helemaal ‘in’ in Nederland. Op Twitter (vanzelfsprekend) was grote verwarring over de gestarte noodband.

Gelukkig waren er ook anderen die zo lief waren om uit te leggen dat Zondag met Lubach nog helemaal niet zolang bestaat (en dat een aflevering uit 2010 nog gewoon met publiek had kunnen zijn).

Na een paar minuten wordt de ‘verbinding weer hervat’, laat Lubach weten vanuit de hedendaagse studio. „Dat gedoe in Brazilië moet je zelf maar even Googelen”, voegt hij toe, waarna het weer over de democratie gaat. „Zou wel next level zijn als je dat stuk over Brazilië wel kan zien als je ZML terugkijkt”, fantaseert een kijker. En in conclusie? „Geniale uitzending!”

Zondag de laatste aflevering Zondag met Lubach

Aanstaande zondag is de laatste aflevering van het dertiende (en tevens laatste) seizoen van Zondag met Lubach. Eigenlijk zou Lubach na het vorige seizoen al stoppen, maar omdat zijn theatertour niet doorging vanwege het coronavirus had hij ruimte vrij in zijn agenda. Het laatste seizoen stond in het teken van de verkiezingen.

Regeren met déze partijen ziet Rutte wel zitten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers in verwarring na storing en noodband tijdens Zondag met Lubach
Sluiten