Iris Hermans
Iris Hermans Opvallend 22 mrt 2021

Foto van mondkapje van Russische buitenlandminister in China gaat viral

Je hebt allerlei manieren om van alles en nog wat te uiten. De een doet het met een tattoo, een ander zet iets op z’n Insta. De Russische minister van Buitenlandse Zaken doet het met z’n mondkapje. En dat blijft niet onopgemerkt.

De Russische buitenlandminister Lavrov heeft een mondkapje gedragen met een tekst die ludiek ongenoegen uit op de quarantainemaatregelen door het coronavirus. Lavrov had de mondbescherming gekregen van journalisten voor zijn verjaardag en een gegeven paard kijk je niet in de bek, zal hij hebben gedacht.

Het mondkapje van Lavrov

De tekst was FCKNG QRNTN, eigenlijk dus het Engelse Fucking Quarantaine, maar met weglating van de klinkers. „Het masker drukt op humoristische wijze de wereldwijde reactie uit op de quarantainemaatregelen die zijn genomen in verband met de coronapandemie”, licht het Russische persbureau Ria Novosti toe.

De verslaggevers begeleiden Lavrov op zijn trip naar China. De bewindsman werd zondag 71 jaar. Sinds 2004 is hij al minister van Buitenlandse Zaken en hij is nog altijd zo’n twintig centimeter langer dan Poetin. Samen zijn ze een geliefd onderwerp van ‘Twitterkunst’:

Reacties Twitter

Het nieuwtje en vooral de foto van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov gaan als een lopend vuurtje op Twitter. „Lavrov is vandaag in China om een nieuw ontwerp mondkapje te introduceren”, grapt z’n landgenoot. Een ander: „Hij maakt een statement in China.”

Ook wordt het in andere talen vertaald. „P***** de quarantaine”, bijvoorbeeld, op z’n Frans.

Of „karantinanın canı cehenneme”, op z’n Turks.

En wanneer hij geen mondkapje draagt, heeft Lavrov weer alle ruimte voor z’n sigareta.

Het mondkapje valt bij een aantal mensen in goede aarde. „FCKNG LGND”, reageert iemand toepasselijk.

Toch heeft niet iedereen meteen door wat er nou mee wordt bedoeld. „Dat is nogal een mondkapje dat de Russische minister van Buitenlandse zaken draagt in China…”, mijmert iemand hardop. Er wordt op gereageerd door iemand die het niet helemaal doorheeft. „Maar wat betekent het eigenlijk? Is het iets Russisch?”

Extreme regenval Australië: 20 honden gered, miljoenen spinnen komen omhoog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Foto van mondkapje van Russische buitenlandminister in China gaat viral
Sluiten