Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 23 okt 2020

Toch nog nieuw seizoen Zondag met Lubach, over verkiezingen

Fans van Zondag met Lubach kunnen hun hart ophalen: er komt tóch nog een nieuw seizoen van het populaire VPRO-programma. Eigenlijk zou het huidige seizoen het laatste zijn, maar het afscheid wordt nog even uitgesteld. In het voorjaar zal nog één reeks afleveringen verschijnen, maakte de redactie van de show vandaag bekend.

Lubach zou eigenlijk begin volgend jaar een nieuwe theatertournee gaan spelen, maar nu die vanwege het coronavirus is uitgesteld, heeft hij ruimte in zijn agenda voor een laatste seizoen. Die reeks zal gaan over de Tweede Kamerverkiezingen en bestaat uit acht afleveringen.

Stoppen op hoogtepunt

Lubach kondigde eerder aan dat het huidige seizoen van ZML het laatste zal zijn. De presentator wil graag stoppen op het hoogtepunt. Lubach benadrukte wel dat hij geen afscheid wil nemen van satire op televisie. „Ik denk dat ik namens het hele team spreek als ik zeg dat we trots zijn op het succes van Zondag met Lubach, maar we willen onszelf ook blijven vernieuwen. Daarom stopt ZML, maar ik denk al wel hard na over een nieuw programma”, zei hij destijds.

Het programma Zondag met Lubach ging in 2014 van start. Lubach en zijn team sleepten in 2017 de Gouden Televizier-Ring in de wacht. ZML ontpopte zich de afgelopen jaren tot een van de grote kijkcijferhits van de NPO.

Fabeltjesfuik

Afgelopen week ontstond er nog flink wat commotie rond Zondag met Lubach, de zogenoemde ‘fabeltjesfuik’ en ‘s lands bekendste complotdenker Lange Frans. Maar liefst een hele aflevering ging over Lange Frans, complottheorieën, en complotdenkers in ons land. Lange Frans praatte met graancirkelexpert Janet Ossebaard over het neerschieten van Mark Rutte, maar ook met Tweede Kamer-lid Wybren van Haga die in deze groep mensen een hoop nieuwe stemmers ziet.

Omdat Lange Frans een van de bekendste complotdenkers is, is hij volgens Lubach in één klap het gezicht van deze groep mensen. De rapper nodigde Lubach uit voor een gesprek:

Na de aflevering ging de ophef door: YouTube had het account van Lange Frans verwijderd. Volgens het medium hadden ze dat niet gedaan vanwege het ZML-item, maar „wegens herhaalde of ernstige schendingen van onze communityrichtlijnen”.

Lees ook: Man opgepakt in Frankrijk: wordt van 160 seksuele misdrijven verdacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Toch nog nieuw seizoen Zondag met Lubach, over verkiezingen
Sluiten