Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 1 feb 2021

Omroep ZWART gaat samenwerken met BNNVARA

De nieuwe omroep van Akwasi en Gianni Grot begint steeds meer vorm te krijgen. De 50.000 leden waren relatief snel binnen, en nu hebben ze ook een samenwerking gesloten met een erkende omroep. Dat is namelijk één van de voorwaarden voor nieuwe omroepen. Omroep ZWART gaat samenwerken met BNNVARA.

De nieuwe omroep heeft een beleidsplan ingediend bij het Commissariaat voor de Media, waarin de samenwerking beschreven staat. Het gaat om een organisatorische samenwerking, Omroep ZWART blijft redactioneel onafhankelijk.

„Wij zijn heel blij met deze overeenkomst en met de steun die we krijgen van BNNVARA”, zegt Gianni Grot, initiatiefnemer van ZWART. „De combinatie van de rijke journalistieke historie van de VARA en het brutale karakter van BNN inspireert ons. We blijven redactioneel overigens onafhankelijk van BNNVARA.” In het beleidsplan zijn behalve de uitgangspunten voor de programmering ook aanbevelingsbrieven van KRO-NCRV, AVROTROS, VPRO en EO opgenomen.

Omroep ZWART-presentatrices

Ook hebben al meerdere mediagezichten zich verbonden aan de omroep. Zo treden presentatrice Eva Cleven en documentairemaakster Yến-Nhi Lê naar buiten als gezicht van de omroep.

Eva is sinds 2016 een van de presentatrices van Het Klokhuis, maakt radio bij FunX en is ook bekend van haar deelname aan Expeditie Robinson. Volgens ZWART is het niet uitgesloten dat Eva en Yến-Nhi op termijn programma’s voor de omroep gaan presenteren.

Omroep ZWART haalde eind vorig jaar 50.000 leden binnen, genoeg om onderdeel te worden van het publieke bestel. De komende maanden wordt duidelijk of de aspirant-omroep en andere gegadigden daadwerkelijk een plekje binnen de NPO krijgen.

Lees ook: Weer foto’s relschoppers op televisie, nu in Crime Desk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Omroep ZWART gaat samenwerken met BNNVARA
Sluiten