Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Televisie 26 jan 2021 / 09:33 uur

RTL-kijkers ontsteld na betoog Peter R. de Vries over relschoppers

Terwijl Nederland voor de tweede avond op rij in brand stond, lukte het Peter R. de Vries tussen al het geweld door twee keer op één avond om de aandacht naar zich toe te trekken. Zowel bij RTL Boulevard als Jinek duidde hij de rellen. Twitter stond versteld.

Op het noorden na waren in heel Nederland gisteravond weer rellen en plunderingen gaande. Tilburg, Veenendaal, Almelo, Den Bosch, Rotterdam, Breda, Zwolle, Helmond, Geleen, Den-Haag, Amsterdam; overal werden mensen opgehitst om zo veel mogelijk dingen kapot te maken. Hierbij leek het meer te gaan om sensatie dan ideologie.

Peter R. de Vries bij Jinek en RTL Boulevard

Peter R. de Vries schoof op de vroege avond aan bij RTL Boulevard en ’s avonds zagen RTL-kijkers hem bij Jinek aan tafel zitten. In beide programma’s gaf hij zijn mening over de rellen en plunderingen. Bij Eva Jinek aan tafel liep de discussie hoog op tussen de misdaadverslaggever en de burgemeester van de zwaar getroffen stad Eindhoven, John Jorritsma.

„Het zijn allemaal dingen die je kunt verklaren. Wat we zien is een eigenlijk een radicaal topje van een grotere ijsberg van mensen bij wie er geen draagvlak meer is voor wat er op dit moment in Nederland gebeurt”, zei hij bij RTL Boulevard en Jinek in dezelfde woorden. „Ik snap de verbazing van heel veel mensen niet. Zoals Rutte, die zegt ‘Wat bezielt deze mensen?’. Ik denk dat het al begint met het feit dat je het niet begrijpt, of niet wílt begrijpen. Ik keur het overigens voor honderd procent af, ik vind het afschuwelijk om te zien.”

Twitter staat versteld

Ofschoon Peter R. de Vries de rellen afkeurt, schoten zijn opmerkingen bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Dit zou niks te maken hebben met politieke ideologie of het gebrek aan draagvlak, maar puur met sensatiezucht. Bovendien zou hij wel wat meer voor de politie mogen opkomen. Ook de toon die hij aansloeg tegen John Jorritsma viel verkeerd bij veel kijkers. Een overzicht van de reacties op Twitter.

Lees ook: Jort Kelder over Op1: ‘Niet piepen als er rumoer komt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
RTL-kijkers ontsteld na betoog Peter R. de Vries over relschoppers
Sluiten