Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 28 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Giel Beelen koopt twee wekkers nadat hij zich wéér versliep voor eigen show

Een wekker is geen wekker, dus koop er daarom twee. Het nieuwe credo van radio-dj Giel Beelen die zich in een week twee keer versliep en geen acte de présence kon geven bij z’n eigen radioshow. En hij toont op Twitter dat hij een dj van z’n woord is: in zijn mandje prijken twee wekkers. Een digitale en een analoge.

Giel Beelen heeft het presenteren van een nachtshow onderschat. Dat stelt de NPO Radio 2-dj vanmiddag in een filmpje dat hij op Twitter heeft gedeeld. Hij biedt zijn nederige excuses aan voor het feit dat hij tweemaal in een week niet wakker werd en dus niet zijn ochtendshow kon presenteren.

Onderschat

„Ik baal ontzettend”, aldus de 43-jarige Beelen. „Ik heb misschien dit nieuwe tijdstip onderschat. Ik ben tot gisteravond laat bezig geweest met het programma en de podcast. Ik wilde de persconferentie nog kijken en Het Oog op Morgen luisteren. Ik ben veel te laat gaan slapen.”

De dj gaat er de komende tijd alles aan doen om het beeld te herstellen dat hij het nachtslot dat hij nu heeft niet belangrijk zou vinden. „Mensen die mij langer kennen, weten dat ik door en door radio ben en júist dit tijdstip wil. Ik snap dat de luisteraars boos waren en zich zorgen hebben gemaakt. Ik ga er de komende tijd alles aan doen om dat beeld dat nu ontstaat te ontkrachten.”

Lees ook: het verhaal van de wekker die al jaren lang af gaat achter een muur

Kan gebeuren Beelen

De meesten kunnen er wel om lachen en begrip voor de situatie opbrengen. Zo deelt iemand onder het bericht van Giel zijn nachtelijke rooster, „ik ken het probleem” en iemand vindt dat hij wel heel diep door het stof gaat (en dat hoeft niet). „Alsof je bent betrapt in een droef hotelletje met een opblaasschaap en een bergje pretpoeder.”

Ook Pim Sedee heeft nog een tip. „Gratis tip Giel. Iets minder hand aan jezelf leggen, houd je energie over.” Met een knipoog erachter. Giel kan erom lachen. Anderen geven nog een wekkertip, zodat er in elk geval eentje het doet, wanneer de ander uitvalt of leeg is. „Een op stroom en een op batterijen.” 

PowNed bedankt

Beelen bedankt met klem zijn PowNed-collega’s uit de nacht, Rick van Velthuysen en Erik-Jan Rosendahl, die de show overnamen. Die moesten ook maar gewoon even een extra show doen. En dat hebben ze ontzettend grappig gedaan.” Ook bedankt de dj BNNVARA voor het vertrouwen dat hij toch weer gekregen heeft. „Ik werk hier gelukkig iets langer dan een maand. Maar dit gaat nooit meer gebeuren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Giel Beelen koopt twee wekkers nadat hij zich wéér versliep voor eigen show
Sluiten