Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 21 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Wekker achter muur gaat al 13 jaar lang elke dag af

Denk je het zwaar te hebben omdat je de wekker van de buren weleens hoort? Maak dan kennis met Jerry Lynn. Al dertien jaar lang gaat elke avond om dezelfde tijd een wekker af. En daar kan Jerry niets aan doen, want de wekker zit achter een muur.

Elke dag weer

Tegenover Amerikaanse media doet Lynn zijn bijzondere verhaal. Elke dag om 18.50 uur (bij zomertijd om 19.50 uur) gaat het alarm af. Elke dag. En er is geen ontkomen aan.

Lynn verwachtte dat de batterijen na een maand of twee, drie wel aan vervanging toe zouden zijn, maar de wekker houdt het sinds september 2004 onafgebroken vol: „Het hindert ons niet echt. Eigenlijk is het wel schattig”, stelt hij.

De wekker weerklinkt een minuut lang in de woning in Pennsylvania. Eerst is het geluid nog zacht en nauwelijks hoorbaar, maar langzaam maar zeker wordt het geluid harder en duidelijker hoorbaar. Lynn kan de weker dan vanuit elke kamer op de eerste verdieping horen, zo vertelt hij.

TV-aansluiting

Dat het alarm achter de muur terechtkwam, was helemaal de bedoeling, maar dat de wekker daarna niet meer weg te krijgen was, uiteraard niet. Dertien jaar geleden bevestigde Lynn de wekker aan een koord en liet deze door de ventilator achter de muur in de woonkamer zakken. Hij wilde erachter komen waar hij een gat in de muur kon maken voor zijn tv-aansluiting en dacht dat het geluid van de wekker hem wel verder zou helpen.

Wat er gebeurde laat zich raden: het koord brak en de klok viel naar beneden, achter de muur. Sindsdien gaat het elke dag om dezelfde tijd af. Een voordeel: Lynn kon dankzij de wekker wel horen waar hij een gat in de muur moest maken: „Zo’n slecht idee was het dus niet. Alleen de uitvoering had wat beter gekund.”

Lynn en zijn vrouw zijn niet meer van plan het alarm weg te halen. Maar aangezien ze steeds ouder worden, komt het moment dat ze hun woning moeten verkopen wel steeds dichterbij. Gaan ze dit ‘geheim’ onthullen? „Wij hebben het zelf niet eens door, omdat we het zo gewend zijn. Maar als we gasten over de vloer hebben, wil het nog weleens onderwerp van gesprek zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wekker achter muur gaat al 13 jaar lang elke dag af
Sluiten