Anne Kersten
Anne Kersten Televisie 1 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Ruim 1 miljoen kijkers voor de eerste De Vooravond

Naar de eerste aflevering van DWDD-vervanger De Vooravond hebben 1.045.000 mensen gekeken.

Daarmee is De Vooravond goed voor een achtste plaats in het overzicht van Kijkonderzoek, dat op een rij zet welke programma’s de meeste kijkers trekken. Op 1 staat het Achtuurjournaal, met het journaal van twee uur eerder op twee. Op drie staat de eerste uitzending van Chateau Meiland, goed voor bijna 1,3 miljoen kijkers.

De Vooravond

De Vooravond wordt gepresenteerd door Fidan Ekiz (44) en Renze Klamer (31), en gisteravond trapten ze af. De kijkers reageerden gemengd op de vervanger van het populaire De Wereld Draait Door, dat in maart stopte. Vooral de snelheid van de presentatoren werd genoemd. Want hé, er kan maar één Matthijs van Nieuwkerk zijn.

Niet grappig

Ook vonden niet alle mensen de Utrechtse huiscomedian Ruud Smulders even grappig.

‘Jullie doen het top’

Maar er was ook veel lof voor De Vooravond.

Spijker

Ondertussen slaat Jaap nog even een spijker op de kop. En hij heeft natuurlijk helemaal gelijk!

First Dates

De naam van het programma werd vorige maand onthuld in een kort filmpje, waarin Renze en Fidan doen alsof ze samen meedoen aan First Dates. Aan het eind van de promovideo is een subtiele bijrol weggelegd voor Matthijs van Nieuwkerk.

De Vooravond is iedere werkdag vanaf 19.00 uur is te zien op NPO 1.

Lees ook: DWDD stopt: ‘De dwarsheid van de redactie maakt het programma sterk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruim 1 miljoen kijkers voor de eerste De Vooravond
Sluiten