Metro en ANP
Metro en ANP Televisie 15 jul 2020

Van der Gijp wil wel door met Derksen en Genee, ‘maar VI komt niet terug’

René van der Gijp weet zeker dat Veronica Inside na de veelbesproken rel van vorige maand niet meer terugkeert in de bekende vorm.

Volgens de voetbalanalist is het programma zoals het was „opgeblazen” en zou het ongeloofwaardig zijn als ze ermee door zouden gaan. De oud-voetballer staat wel open voor nieuwe formats waarin hij, Johan Derksen en Wilfred Genee eventueel terugkeren.

‘Johan is er ook wel uit’

„Johan en ik hebben besloten dat we niet op dezelfde voet verder gaan. Daar blijf ik bij. Veronica Inside komt niet meer terug”, zei ‘Gijp’ vandaag tegen BuzzE. Een eventueel gesprek daarover met Talpa zou niets oplossen, denkt hij. „Nee hoor, Johan is er ook wel uit. In dezelfde setting doen we dit niet meer.”

„We hebben aan Talpa de mogelijkheid gegeven om na te denken over een andere opzet.” Dat kan volgens René gewoon: „Wilfred heeft ons misschien laten vallen maar hij heeft ook geen moord gepleegd. Laten we het even afwachten”, gaat hij verder. „Als er andere ideeën komen dan willen we daar wel naar luisteren. Als het iets is waarvan Johan en ik denken: ‘daar kunnen wij wel mee leven’, dan kan je daar normaal over nadenken.”

Zelfs dagelijks is mogelijk

Volgens René, die morgen in het huwelijk treedt, is er een tijdje terug al gesproken over een eventueel dagelijks programma met het VI-trio. Hij staat daar nog steeds voor open. „Ik weet niet hoe het daar nu mee staat, ik heb er niets meer van gehoord”, zegt de analist. Volgens hem zou het programma sowieso een andere naam krijgen en niet voetbalgericht zijn. Bovendien zou het naar SBS6 gaan en ook andere vaste gasten krijgen. „Misschien heb ik zelf roet in het eten gegooid. Ik heb gezegd dat ik ook wel een of twee avonden thuis wil zijn voor m’n zoon waar ik voor moet zorgen. Dat begrepen ze ook wel.”

„Maar de tijden van bandje, publiek, Danny Vera: dat is gewoon voorbij”, zo is Van der Gijp stellig. „Daar moet je gewoon een einde aan maken. Het programma zoals het was is opgeblazen. Dat moeten we ook niet meer willen.”

Een foto van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee
René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee hadden in de week van de vaak besproken uitzending nog een klus voor de businessclub van FC Twente. Foto: ANP / Tobias Kleuver

Van der Gijp vindt het niet jammer, wel gedoe

„Of ik het jammer vind? Nee joh, totaal niet”, zegt de analist van de humor nu serieus, die ook benadrukt dat het stoppen van VI absoluut geen stunt is. „Het is gedoe man”, verzucht hij. „Een grapje maken en het hele land is in rep en roep. Wat een gedoe. Mensen die sponsors gaan bellen, mensen die in de war raken, mensen die je voor racist en homofoob uitmaken. Dan denk ik: joh, waar ben je toch mee bezig. Ik ben straks 60 jaar, ik ga daar niet meer aan meedoen. Johan en ik hebben geen één keer tegen elkaar gezegd: ‘goh jammer hè’. Misschien is het er ook wel de tijd voor. We gaan gewoon iets anders doen en dan zien we wel weer.”

Zes ton voorbij laten gaan

Van der Gijp denkt dat Talpa misschien wel blij is dat hij en Johan hun contract hebben ingeleverd en ieder zes ton aan zich voorbij laten gaan. „We zitten tenslotte ook in coronatijd. We verdienen een hoop geld. Voor hetzelfde geld denkt John de Mol nu: daar ben ik mooi van afgekomen, van dat salaris.”

„Ik heb twaalf jaar leuke tv gemaakt en we gaan nu iets anders doen. We zien het wel”, besluit hij. Volgens hem is al dat gepraat over VI nu wel eens klaar. „Er zijn vandaag ook weer mensen die aan een chemo worden gelegd. Dat haalt de belangrijkheid er wel weer van af.”

Lees ook: Veronica Inside trok miljoen kijkers meer dan racismedebat op NPO 1

Lees ook: Derksen: ‘In 22 jaar nog nooit zo’n k*tshow gemaakt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van der Gijp wil wel door met Derksen en Genee, ‘maar VI komt niet terug’
Sluiten