Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Televisie 21 jul 2020 / 19:34 uur

Kon niet anders: coronapatiënten in nieuw seizoen Grey’s Anatomy

Je bent een langlopende ziekenhuisserie of niet: het coronavirus bereikt ook de ziekenkamers van Grey’s Anatomy.

Het kon niet uitlblijven natuurlijk: Grey’s Anatomy besteedt aandacht aan de coronapandemie in het nieuwe zeventiende seizoen. Krista Vernoff, uitvoerend producente van de Amerikaanse ziekenhuisserie, vindt dat de show de verantwoordelijkheid heeft om het thema aan te snijden. Vernoff (46) kwam met het nieuws naar buiten tijdens het Emmy-evenement Quaranstreaming.

Een foto van Grey's Anatomy-producent Krista Vernoff.
Producent Krista Vernoff. Foto: AFP / Valerie Macon

„We gaan zeker iets doen met de pandemie”, zegt Vernoff tegen Entertainment Tonight. „Je kunt geen langlopende ziekenhuisserie zijn zonder iets te doen met het medische verhaal van onze tijd.” Of er meerdere coronapatiënten in het beroemde tv-ziekenhuis komen te liggen weet Metro nog niet, maar om een realistisch tijdsbeeld te geven kan het bijna niet anders. Zeker niet als je weet dat Grey’s Anatomy zich in de Verenigde Staten afspeelt.

Opnames Grey’s Anatomy nog niet begonnen

Hoewel de opnames van het zeventiende seizoen vanwege het coronavirus nog niet zijn begonnen, zijn de schrijvers al hard aan het werk. „Onze gesprekken gaan constant over hoe we de humor en romantiek levend houden terwijl we deze zeer pijnlijke verhalen vertellen.” Er wordt onder meer gesproken met ‘echte’ artsen, om tot een goed coronaverhaal in de televisieserie te komen.

Grey’s Anatomy is een Amerikaanse ziekenhuisserie van de zender ABC. In Nederland wordt de reeks uitgezonden op Net 5, het zestiende seizoen nog aan het begin van dit (corona)jaar. In maart 2005 zagen Amerikanen Grey’s Anatomy voor het eerst en al snel werd het een groot succes.

Het centrale karakter in de serie is Meredith Grey, een assistent chirurgie in het fictieve Seattle Grace Hospital. Zij wordt gespeeld door Ellen Kathleen Pompeo. Andere bekende acteurs zijn onder meer Chandra Wilson, James Pickens Jr. en en Justin Chambers. De naam van de serie is een zinspeling op de titel van het boek Gray’s Anatomy, dat lang een standaardwerk was op het gebied van de menselijke anatomie.

Lees ook: Grey’s Anatomy verder zonder dokter Alex

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kon niet anders: coronapatiënten in nieuw seizoen Grey’s Anatomy
Sluiten