Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 10 jan 2020 / 21:50 uur

Grey’s Anatomy verder zonder dokter Alex

Na vijftien jaar stopt Justin Chambers, ofwel dokter Alex Karev, met zijn rol in de populaire Amerikaanse ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. 

De geliefde dokter is in het zestiende seizoen, dat nu wordt uitgezonden in Amerika, al voor het laatst te bewonderen. Dat liet Deadline vrijdag weten.

Een van de vier

De serie met ziekenhuisperikelen, medische kwesties en drama, loopt al sinds 2005. Chambers is een van de vier acteurs die al sinds de eerste aflevering te zien zijn. Ellen Pompeo (Meredith Grey), James Pickens Jr. (Richard Webber) en Miranda Bailey, gespeeld door Chandra Wilson, zijn ook al sinds de pilot te zien.

De 49-jarige acteur laat in een statement weten dat er „nooit een goed moment zal zijn om afscheid te nemen van een serie en een rol die zo bepalend zijn geweest in deze laatste vijftien jaar van mijn leven.” Chambers, die getrouwd is en vijf kinderen heeft, zou meer afwisseling willen in zijn carrière. Hij dankt zijn collega’s, de zender en de fans. Voor hen rest de belangrijke vraag: hoe zal Alex de serie verlaten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grey’s Anatomy verder zonder dokter Alex
Sluiten