Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is het eerste land in Europa met code groen als reisadvies

Voor reizigers veranderen steeds meer kleurcodes in Europa van oranje naar geel. Maar op Malta ziet het er nóg rooskleuriger uit. Malta is namelijk het eerste land in Europa dat op groen staat.

De besmettingscijfers en bezette ic-bedden dalen en daardoor staan versoepelingen om de hoek. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft officieel de kleurcode van Malta veranderd naar groen. Dat betekent dat er geen veiligheidsrisico’s meer zijn.

https://twitter.com/247BZ/status/1402646569078427651

Negatieve PCR-test voor Malta

Waarschijnlijk niet geheel onbekend, maar er wordt van reizigers wel verwacht dat zij een negatief testresultaat aantonen bij vertrek. Iedereen van 5 jaar of ouder moet bij aankomst op het eiland een negatieve PCR-test laten zien. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Bij terugkeer naar Nederland hoef je echter niet opnieuw te testen. Ook geldt er geen quarantaineplicht.

Malta is het eerste land dat officieel op groen kleurt op de reisadvieskaart van Buitenlandse Zaken. Eerder veranderden de Caribische eilanden Saba en Sint-Eustatius naar groen.

https://twitter.com/DylanMeesters/status/1404378144484859906

Vakantie in de zomer ziet er weer beter uit: Duitsland, Italië, Oostenrijk naar code geel

Steeds meer Europese landen geel reisadvies

Naast Malta staan een hoop Europese landen inmiddels op de kleur geel. Dit geldt voor Portugal, Duitsland, Polen en de Canarische Eilanden, en een deel van Spanje. Populaire vakantielanden zoals Frankrijk, Griekenland en Spanje hebben momenteel de kleurcode oranje. Het overgrote aantal landen in de wereld staat momenteel op oranje. Sommige Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse of Arabische landen staan op rood.

Maar wat betekenden ook alweer precies die kleurcodes? Groen betekent: u kunt reizen. Bij terugkomst hoef je geen negatieve PCR-test te laten zien en je hoeft niet in quarantaine. Geel betekent: Let op, er zijn risico’s. Ook hier hoef je bij terugkeer naar Nederland geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine. Oranje betekent: Alleen noodzakelijk reizen. En dat is dus niet op vakantie helaas. Bij terugkeer naar Nederland – na een noodzakelijke reis – moet je een negatieve testuitslag laten zien en je gaat in quarantaine. En tot slot betekent rood: niet reizen.

Versoepelingen

Gister schreef Metro over de aankomende versoepelingen van de coronamaatregelen. Het kabinet wil het versoepelen namelijk versnellen. Alles daarover lees je hier. 

Nog meer landen krijgen aangepast reisadvies: van oranje naar geel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.