Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 29 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor het eerst in vijf maanden minder dan 500 coronapatiënten op ic

Voor het eerst in vijf maanden tijd liggen er minder dan 500 coronapatiënten op de intensive care. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Vandaag lagen er 499 coronapatiënten op de intensive care. Dat zijn er 22 minder dan een dag eerder. De laatste keer dat er minder dan 500 coronapatiënten op de intensive care lagen was op 13 december 2020. Toen ging het om 497 patiënten.

Steeds minder nieuwe coronapatiënten belanden in ziekenhuis

Ziekenhuizen behandelen momenteel nog 1352 mensen vanwege het coronavirus, Dat zijn er 88 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen zijn er 66 bedden vrijgekomen door de uitstroom van coronapatiënten, daar liggen momenteel nog 853 coronapatiënten. Ziekenhuizen nemen steeds minder nieuwe coronapatiënten op. In de afgelopen 24 uur belandden 110 mensen met corona op een verpleegafdeling of ic.

Vandaag meldde het RIVM wel meer nieuwe besmettingen dan het weekgemiddelde van 3161, namelijk 3438 nieuwe positieve tests. Wel zijn het er minder dan gisteren, toen er nog 3884 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld.

Wel zit er nog steeds een daling in het aantal nieuwe coronabesmettingen. Vorige week vrijdag meldde het RIVM nog meer dan 4100 positieve tests en de vrijdag daarvoor waren het er ruim 5500. Nog een vrijdag eerder melde het RIVM er zelfs bijna 7500.

Amsterdam telde het afgelopen etmaal de meeste nieuwe coronagevallen. In de hoofdstad kregen 207 inwoners bericht dat ze positief getest zijn. In Rotterdam kwamen er 171 besmettingen bij. Daarna volgen Den Haag (115), Utrecht (85) en Tilburg (67).

Het aantal sterfgevallen steeg het afgelopen etmaal met acht, maar dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden, want het duurt meestal een tijdje voor het overlijden van een coronapatiënt wordt geregistreerd.

Tot nu toe 1,6 miljoen Nederlanders positief getest

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,6 miljoen Nederlanders positief getest. Van meer dan 17.600 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid zijn er nu zo’n 9,1 miljoen prikken gezet. Gisteren zijn er 128.000 mensen gevaccineerd. Naar verwachting worden er deze week ongeveer een miljoen gevaccineerd tegen het coronavirus.

Corona onbeheersbaar in Suriname, Nederland wil honderdduizenden vaccins sturen

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voor het eerst in vijf maanden minder dan 500 coronapatiënten op ic
Sluiten