Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 25 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Aantal last minute boekingen bijna verdrievoudigd

Het aantal last minute boekingen is dit jaar bijna verdrievoudigd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl.

Een vakantie wordt tot een last minute gerekend als je binnen een week na de boeking vertrekt. Doordat de reisadviezen, opgesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken, kunnen veranderen, is er een duidelijke trend te zien: we bepalen zeer kort voor vertrek waar ze naartoe gaan. Zo bestaat de helft (49 procent) van de boekingen bij Vliegtickets.nl momenteel uit last minutes. In dezelfde periode vorig jaar was dat slechts 17 procent.

Top 10 herfstvakantie

In het noorden begint de herfstvakantie 10 oktober, in het midden en zuiden een weekje later. Zoals het er nu naar uitziet, vliegen we in de herfstvakantie nog steeds graag naar Italië. De top 10 voor de herfstvakantie ziet er op dit moment zo uit:

  1. Rome
  2. Istanbul
  3. Alicante
  4. Malaga
  5. Milaan
  6. Faro
  7. Berlijn
  8. Krakau
  9. Kopenhagen
  10. Barcelona

In de top 10 staan alleen Europese bestemmingen, omdat bestemmingen buiten Europa een oranje reisadvies hebben. Ook bestemmingen uit het Verenigd Koninkrijk zijn helemaal weggezakt, mede door het wegvallen van zakenreizen. Barcelona stond vorig jaar nog bovenaan, maar moet het dit jaar stellen met de laatste plek in de top 10. Ook daar geldt nu code oranje.

Lees ook: Spotgoedkope reizen naar risicogebieden ‘een gotspe’

Italië staat momenteel op 1 als het gaat om het populairste land voor de herfstvakantie, gevolgd door Spanje, Turkije (beiden code oranje) en Frankrijk. Portugal sluit de top 5 af.

Hoe vliegen in ‘coronatijd’ er aantoe gaat? Metro-redacteur Lisa Vermeij nam onlangs een kijkje op Malta (momenteel geldt ook daar code oranje). Haar reisverhaal lees hier.

Lees ook: Duitse minister: Ga maar niet naar het buitenland op vakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.